Sport Bács-Kiskun

2010.07.31. 09:20

Huszadszor eveztek Bajáig

Megjavította az abszolút rekordot, 9 óra 22 perc alatt ért a Budapest-Baja verseny céljába az Orbán Gergely, Vanczák Gergely kétpárevezős egység tegnap délután.

Kubatovics Tamás

Már tavaly is ilyen céllal vágtak neki a 165 kilométernek, ám akkor az elemek győztek. [caption id="" align="alignleft" width="334"] A jól megérdemelt pihenés: Vanczák ülve, Orbán fekve pihen
[/caption]

Huszonkettedik alkalommal hirdették meg a versenyt, ami eddig csupán kétszer maradt el, idén minden körülmény segített a versenyzőket. Legalábbis a korán beérkezőknek, hiszen 16 óra után már eső esett. Egyébként remek hőmérséklet, szél, magas vízállás és emiatt az átlagosnál gyorsabb folyó is  kedvezett a mezőnynek, ami néhány év után ismét meghaladta a száz főt.

Hajnalban 33 hajóban  103 versenyző - 87 magyar, 14, német, 1-1 holland és ukrán - startolt el a fővárosból, két vállalkozó kedvű sportember kajakban.

Koradélutántól pedig a Sugovica mellett várakozó nézők tapsa jutalmazta a beérkezőket, akikre a kontinens leghosszabb versenyének másnapján 500 méteres sprintverseny és az esti eredményhirdetés vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!