Sport Bács-Kiskun

2010.05.10. 21:19

Rögbiztek és vízilabdáztak

Sűrű fellegek gyülekeztek a bemelegítésre kivonuló csapatok felett a rögbi Interliga záró fordulójában.

Munkatársunktól

A Kecskeméti ARC és ellenfele, a nyolcszoros horvát bajnok, RK Zagreb csapata nem sokáig maradt szárazon, hiszen még a mérkőzés kezdete előtt kiadós zápor zúdult a pályára. A pálya ekkor még „tartotta magát”, bár itt-ott kisebb-nagyobb vízfelületek is kialakultak, ám a játékosokat ez szemmel láthatóan nem zavarta.

A mérkőzés a két bőrig ázott csapat közül a kecskemétiek számára kezdődött jobban, a veterán Boros révén szemfüles céllal lepték meg vendégeiket, azonban Vacaru jutalomrúgása nem sikerült (5–0). A vendégek, mintha még a buszon lettek volna, nem tudták felvenni a ritmust, amit a KARC kíméletlenül ki is használt: Gyenes révén és Nagyhegyesi jutalomrúgásával tovább növelték előnyüket alig 7 perc leforgása alatt (12–0).

A gyors pontszerzések láttán mindenki „pontesőre” számított, azonban ez csak félig valósult meg, hiszen húsz perc elteltével újabb égi áldás zúdult a csapatokra. A közel 10 perces folyamatos zuhé nemcsak a csapatokat, de a pályát is megviselte, rendkívül nehézzé téve a folyamatos játék kialakulását. A félidő közepén Bartus még betett középre egy célt, majd Nagyhegyesi ismét betalált (19–0), ám innentől kezdve nem csak az eső-, de a „pontcsapot” is elzárták.

A második játékrészben óriási dagonyázás kezdődött, helyenként vízilabda-mérkőzésre hasonlítva fröcsögött a víz a pályán. A rögbi ezen ritkán játszott „ágát” a horvátok művelték jobban, gyakorlatilag a második játékrészben végig beszorítva a hazai csapatot. Az elkeseredett és nem mellékesen eredményes védekezés lassan már védjegye a kecskemétieknek, akiket hiába próbált a vizes gödör aljáról féltucatnyi cserével kirángatni Vacaru edző, csak a vendégek pontszerzését sikerült megakadályozni, így a félidei eredmény egyben a végére is megtartotta magát. Győzelmével az Interliga B csoportjában a harmadik helyre zárkózott fel a kecskeméti csapat, és a másik zágrábi alakulat, a Mladost visszalépésével több mint valószínű, hogy meg is őrzi helyét a tabellán.
A héten a három kecskemétit a tagjai között tudó felnőttválogatott létfontosságú mérkőzésen Bécsben találkozik Ausztria csapatával. A magyar csapat – győzelme esetén – a sportág történetében először csoportgyőzelmet szerezne, ami az európai 3A divízióba való feljutást jelentené.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!