Sport Bács-Kiskun

2010.05.03. 11:24

Emberhátrányos győzelem

Győzött a Nyíregyháza otthonában a KTE-Ereco és így már nyolc ponttal megelőzi a jelenleg kieső, 15. helyen álló nyírségieket öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

Munkatársunktól

Nemrég még arról panaszkodott Farkas István, a KTE-Ereco bal oldali védője, hogy előre megy rendszeresen a szögleteknél, de valahogy nem úgy jönnek a labdák, hogy fejelni tudjon. Szombaton, a Nyíregyháza elleni idegenbeli találkozón megfelelően jött a labda Bori bal oldali szöglete után, Farkas pedig 7 méterről bólintott a kapu bal oldalába, 0–1.
Szinte még a vezető találatukat ünnepelték a kecskemétiek, amikor a hazaiak egyenlítettek: a 10. percben Bugerra a Honmától kapott labdával lefordult Gyagyáról, majd balról, 12 méterről a kapu jobb felső sarkába csavarta a labdát, 1–1.

Negyedóra múlva ismét a vendégeknél volt az előny: Szavics ugratta ki remek ütemben Montvait, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, s a kilépő Ovszijenko mellett 11 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1–2.
„Szeretném, ha Montvai Tibor nevét csupa nagybetűvel írnánk! Remek teljesítményt nyújtott, holott a meccs hajnalán értesült róla, hogy elveszítette az édesapját. Mélyen együtt érzünk vele!” – mondta a meccset követően Urbányi István, a KTE vezetőedzője.

A szünetet követően tovább növelte előnyét a Kecskemét: a 46. percben Montvai passzolt Litsingihez, a kongói csatár Csukicsot indította, aki betört a tizenhatosra és 13 méterről a kapu jobb felső sarkába lőtt, 1–3.
A 60. percben Andorkát buktatta Gyagya a büntetőterületen belül, tizenegyes: a labda mögé Bugerra állt, a kapu jobb oldalát célozta, Holczer beleért a labdába, de menteni nem tudott, 2–3.

A 77. percben Simont könyöklésért kiállította a játékvezető. Tíz emberre fogyatkozott a KTE, ráadásul jött a meccs hajrája, ami a Kecskemétnek nem sikerült valami fényesre az előző mérkőzéseken. Nyíregyházán azonban nem lett baj, a hírös városi gárda bezsebelte a három pontot.

Ezek is érdekelhetik