Sport Bács-Kiskun

2010.02.05. 22:30

Hozta a kötelezőt Debrecenben a Kecskemét

Előzetesen tartottak a debreceni kiruccanástól a kecskeméti férfikosarasok.

R. I.

Fotós: Istvan Koller

Bár a cívis városi egyetemista csapat a mezőny sereghajtója, az utóbbi időben látványosan feljavult a játéka, többek közt megsemmisítő vereséget mért a tavalyi ezüstérmes Pécsre.

A pénteki bajnokin játékengedély hiányában azonban még nem léphetett pályára a vendéglátók frissiben igazolt két amerkiai légiósa. Ott volt viszont a pályán a kecskemétiek amerikaija, Michael Dale, aki egy triplával melegített az első percben. Ám pár pillanat alatt Nuhanov-ics és Takács találataival 4-3-ra fordított a vendéglátó, 4-3.

Az már csak később derült ki, hogy először és utoljára vezetett ezen a meccsen a Debrecen. Szép sorjában jöttek a vendégtalálatok, különösen Dale és Ronnie Ross célzott pontosan, előbbi találata a negyedik percben már 6-15-ös eredményt jelentett. A negyedet Wittmann Krisztán pontjai zárták, 13-25.

A folytatásban sok minden nem változott, Ross termelte a pontokat, a kecskemétiek annak ellenére sem engedték közel magukhoz a vendéglátókat, hogy Dale korábbi sérülését érezve már nem lépett pályára. Nyugodtan, magabiztosan kosaraztak Wittmannék, tíz-tizenkét ponttal vezettek a második félidő nagy részében.

A Debrecen a végén kissé közelebb férkőzött ugyan, de fordításra nem volt esélye: Debreceni EKE-Kecske-mét SE 76-83 (13-25, 19-21, 17-16, 27-21).

A legtöbb vendégpontot Ross 21/3, Marciulionis 14/6 és Wittmann 13/3 szerezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!