Sport Bács-Kiskun

2009.11.17. 15:18

A Szolnoki Olaj fegyelmi eljárást kezdeményezett Sztojan Ivkovics ellen

Sajtóközleményt juttatott el hozzánk a Szolnoki Olaj KK, amelyben nehezményezik Sztojan Ivkovics, a Kecskeméti KSE szakmai vezetőjének a november 14-ei, meccsen tanúsított viselkedését.

baon.hu

A Szolnoki Olaj KK sajtóközleménye:

Szüksége van-e a magyar kosárlabdának Gunnar Prokopra? Hogy emészthetőbb legyen, inkább pontosítsunk: szüksége van-e a magyar kosárlabdának a Gunnar Prokop-jelenségre?

Az osztrák kézilabda-guru az elmúlt években „csak” bírókat félemlített meg, „csak” szurkolókkal verekedett, és 2009. október utolsó napjaiban egy Bajnokok Ligája meccsen – immár „csak” nélkül - a pályára lépve felöklelte a francia Metz játékosát, és így mentett pontot csapata számára. Ezért a tettéért a nemzetközi szakszövetség súlyos szankciókat szabott ki a sportvezetőre.

Nos, 2009. november 14-én Kecskeméten a fenti eseménysor ötlött fel minden szolnoki vezető gondolataiban. A hazaiak mestere, Stojan Ivkovic, aki eddig „csak” széket rugdosott, a játékvezetői ítéletek elleni tiltakozásul „csak” mérkőzés közben beült a kezdőkörbe, szombat délután a mérkőzés 29. percében egy vélt személyi hiba nyomán a játékvezető után rohant, majd „csak” annak derekát ütögetve mondta el véleményét. Később „csak” teátrális karmozdulatokkal fenyegette a sípmestereket. Végül eljött a mérkőzés hajrája, amikor is amerikai játékosunk, Darius Rice a kecskeméti kispad előtti sarokból próbálkozott tripladobással. Stojan Ivkovic „csak” a pályán állva, közvetlen közelről zavarta a dobójátékost, mely a lelátóról is látható volt, és Rice szerint is érintette őt a szakvezető.

Talán egyesek szerint elképesztő a párhuzam megvonása a Gunnar Prokop-esettel, de szerintünk a hasonlóság sokkal elképesztőbb!

Történt mindez a televízió nyilvánossága előtt akkor, amikor örülnünk kellene, hogy a sportág újra képernyőre kerül, akkor, amikor feladatunk a családok visszacsalogatása a lelátóra és akkor, amikor azt bizonygatjuk, hogy a kosárlabda az 1930-as évek óta az intelligens emberek sportága.

A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. hivatalosan is kérte az MKOSZ főtitkáránál, Dr. Sterbenz Tamás úrnál a történtek kivizsgálását, egyúttal fegyelmi eljárást kezdeményezett Stojan Ivkovic ellen.

Szolnok, 2009. november 16.

Szolnoki Olaj KK Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!