Sport Bács-Kiskun

2009.08.27. 20:34

Csori: nem a sajtos tésztán múlik

A 2009/2010-es NB I-es bajnokságból öt forduló ment le. A KTE-Ereco eddig hat pontot szerzett, a tizenegyedik helyen áll a bajnoki tabellán. Ha egy győzelemmel több lenne nekik, akkor harmadikok lennének. Ezért is csalódott Csordás Csaba, a csapat csatára.

Borbély Károly

– Nagy a gyerekzsivaj. Játszótéren van?
– Itthon focizom a kisfiammal. Én vagyok a kapus – válaszolta a telefonvonal túlsó végén Csordás Csaba, a KTE-Ereco csatára, csapatkapitánya, aki babonából minden meccs előtt sajtos-tejfölös tésztát eszik.

– Nem gondolja, hogy mostanában több tésztát kellene szednie a tányérjára?
– Biztosan nem ezen múlik, hogy az eddigi öt meccsünkből csak kettőt nyertünk meg. Egyébként ez a babonám a góllövésre vonatkozik, azzal pedig nincs nagy baj: az utóbbi három mérkőzésünk mindegyikén betaláltam. A gond inkább az, hogy csak kettő volt nyertes ezekből a találkozókból.

– Meglehetősen hullámzó a teljesítménye a csapatnak. Tudja az okát?
– Ha tudnám, akkor nem lenne az. Nekünk is elég kényelmetlen, hogy az egyik héten kitűnő teljesítményt nyújtunk, a másikon pedig gyengét.

– Gyengét nyújtottak legutóbb a DVTK ellen is, már a 4. percben gólt kaptak. Nagyon demoralizáló volt?
– Ne is mondja... Az előző bajnoki szezonban is elszenvedtünk kellemetlen vereségeket, de az nem volt ránk jellemző, hogy már a kezdő sípszó után pár perccel gólt kapjunk. Mostanában meg többször előfordult. Nem tudom, hogy mi az oka, de elég kellemetlen ez nekünk, elhihetik.

– Eddig öt forduló ment le, és szereztek hat pontot. Elégedett?
– Vegyesek az érzéseim, de inkább csalódott vagyok. Ha az elmúlt hétvégén nyertünk volna Diósgyőrben, akkor harmadikok vagyunk, de kikaptunk, így a tizenegyedik helyet foglaljuk el a bajnoki táblázaton. Holott nem mindegy, hogy a csapatok mögöttünk állnak, vagy előttünk.

– A bajnokság elején vagyunk, de már most látni, hogy őrült pontvadászat lesz. Várható, hogy összevissza eredmények születnek, többször borul majd a papírforma...
– Sokkal kiegyensúlyozottabb ez a bajnokság, mint az előző. Tavaly ilyenkor már mindenki látta nagyjából, hogy melyik két csapat esik ki az NB I-ből. Most pedig biztos vagyok abban, hogy még a huszadik forduló környékén sem lehet majd tutira megmondani az élvonaltól búcsúzók nevét. Jó ám, hogy ez így alakult. Érdekesebb lett a bajnokság, és az is biztos, hogy nőtt a színvonal. Utóbbit jól mutatja, hogy a Loki bejutott a BL főtáblájára.

– Jön újabb öt forduló. Mennek Pápára, Kispestre, Szombathelyre, Zalaegerszegre, majd fogadják a Nyíregyházát. Mit vár?
– Nem könnyű meccs egyik sem, de bizakodó vagyok. Próbálom elfelejteni – bár nagyon nehéz – a kudarcokat, és csak az újabb találkozóra koncentrálni. Bízom a csapatban. Ha most hétvégén szerzünk pontot Pápán, akkor az utána következő találkozókon bármi lehet. Meg kell tanulnunk idegenben győzni. Az előző bajnokság végén ment ez már nekünk, gyűjtöttük a skalpokat vendégként is.

– Nem zavarom tovább, visszaadom a kisfiának.
– Ennek örülni fog, mert már többször elmondta: „Apa! Úgy nem lehet védeni, hogy az egyik kezedben telefon van!”

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csordás Csaba (jobbra) a KTE-Ereco csatára csapata legutóbbi három meccsének mindegyikén gólt lőtt
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!