Sport Bács-Kiskun

2009.01.29. 09:42

Villláminterjú Sörös Jenővel

A Dombóvár elleni vereséget követően sokak szerint már nincs esélye a rájátszásba kerülésre az Univer-Kecskemét férfi kosárlabdacsapatának.

R. I.

– Hogyan értékelik a csapat jelenlegi kilencedik helyezését? – kérdeztük Sörös Jenő szakosztály-igazgatót.
– A Dombóvár elleni vereség után értékeltük az eddigi teljesítményt, és úgy látjuk, hogy nem elsősorban szakmai hibák miatt állunk a kilencedik helyen. Nem kívánunk szó nélkül elmenni az eset mellett. Jelentős mértékű pénzelvonást léptettünk életbe, ám ha az Univer a legjobb nyolc közé jut, mindenki megkapja a pénzét.

– Látnak-e esélyt arra, hogy a csapat bejusson a rájátszásba, azaz a nyolc közé?
– Természetesen igen, s nem csak azért, mert tizenkét mérkőzésből hét vagy nyolc „matematikailag” hozható. A játékosok korábban megmutatták, hogy képesek eredményesen kosárlabdázni. Mike Dale gyógyulása egyre gyorsabban halad, február közepén már pályára léphet.

– Akkor sem járnak sokkal jobban, ha elcsípik a nyolcadik helyet, hiszen következhet az Albacomp...
– Ahhoz, hogy a csapat bejusson a rájátszásba, folyamatos formajavulásra van szükség, s ki tudja, hogy az akkori formánk mire lesz elég... Persze előbb még pénteken, a Debrecen elleni hazai mérkőzésen kell a csapatnak bizonyítania azt, hogy az általam említett formajavulás elkezdődött.

[caption id="" align="aligncenter" width="252"] Sörös Jenő az Univer Kecskemét szakosztály-igazgatója
[/caption]

Címkék#interjú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!