Sport Bács-Kiskun

2009.01.04. 22:05

A Qualisport a harmadik helyen áll az Africa Race hatodik napja után

Rendkívül szoros eredmények születtek a kamionos kategóriában az Africa Race 5. napján, szombaton, amikor a mezőny folytatta a száguldást Marokkóban.

Sebestyén István

A futamon elindult négy egység közül az első hármat mindössze 7 perc 43 másodperc választotta el egymástól. A legújabb sivatagi tereprally-s viadal karavánjának a vasárnapi pihenőnap előtt El Boujerifből Agadir festői városába kellett eljutnia: a táv összesen 626 kilométer volt, ebből 195 kilométert gyorsasági szakaszként kellett teljesítenie a versenyzőknek.

A legjobb időt a De Rooy-csapat kötelékébe tartozó Hans Bekx futotta DAF-jával. A holland pilóta 4 óra 54 perc 35 másodperc alatt tudta le a napi adagot, 3 perc 45 másodpercet verve főnökére, az Ivecóval versenyző Jan de Rooy-ra.
A Qualisport triója 7 perc 43 másodperces hátránnyal 3. lett, miután az Unimoggal versenyző Giacomo Vismara kétórás időbüntetés miatt a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza.

Összetettben továbbra is Bekx vezet 20 óra 26 perc 59 másodperces idővel, őt de Rooy követi 12 perc 37 másodperces hátránnyal.
A Qualisport csapata 1 óra 15 perc 9 másodperces hátránnyal őrzi a harmadik helyet, míg Vismaráék lemaradása 3 óra 26 perc 25 másodpercnyire nőtt.
Vasárnapra pihenőt kapott az Africa Race mezőnye, a Bivouac-ban azonban zajlott az élet. A sárga Scaniát Tóth Tamás vezető szerelő irányításával a szervizcsapat tagjai, Bokor Attila, Nagy László és Fazekas Károly igyekeztek a lehető legjobban felkészíteni a folytatásra.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] A Qualisport a harmadik helyen áll az Africa Race hatodik napja után.
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!