Sport Bács-Kiskun

2008.11.14. 08:54

Némedi: Van még annyi a csapatban, hogy győzni tudunk!

A KTE-Ereco csapatkapitánya, Némedi Norbert úgy gondolja: van még annyi a társaságban, hogy a hétvégén győzni tudnak Diósgyőrben.

B. K.

– Várjon, mindjárt tudok beszélni, csak kimászom az aknából.

– Aknából?

– A kocsim alján van kisebb javítani való, épp azt szerelgetem – mondta a KTE-Ereco csapatkapitánya, Némedi Norbert, aki csapata legutóbbi bajnokiján az MTK támadóit szerelgette. Nem is rosszul: a hírös városi lilák egyik legjobbja volt a 0–0-ra végződött találkozón.
– Kicsit enerváltak voltunk az elmúlt szombaton. Bár hozzá kell tennem, hogy az MTK nagyon jól felkészült belőlünk, nem  tudtunk fogást találni rajtuk. Mezőnyben az ő játékuk dominált, főleg az után, hogy Csukics kiállítását követően tíz főre fogyatkoztunk. Nagy nyomás hárult a védelemre, de azt hiszem, a hátsó alakzat hiba nélkül lehozta a találkozót.
– Ezt az eredmény is igazolja. Sőt, Schindler Szabolccsal még a támadásokat is nemegyszer segítették.
– A modern futball arról szól, hogy a védők kiveszik részüket a támadásokból is. Az MTK ellen ez elég jól működött, de sajnos a befejezésekbe rendre hiba csúszott, gólt nem sikerült szereznünk. 

– Azt mondta, enerváltak voltak. Várják már a téli pihenőt?
– Én nagyon. Több sebből vérzik a csapatunk, ez az év nagyon hosszú volt.

– Jó lett volna, nem, ha május 18-át követően – amikor eldőlt, hogy a csapat feljutott az NB I-be – megáll egy kicsit az idő a Széktói Stadionban?
– Tényleg jó lett volna kicsit kifújni magunkat, de erre nem volt idő, pörögtek az események. Emlékszem, másfél éve még arról beszéltünk, hogy három éven belül fel kell jutnunk az élvonalba. Aztán tessék, már az első évben sikerült. Váratlanul jött. Akkor eszméltünk rá, hogy tényleg bajnokok vagyunk, amikor a Vác elleni meccset követően elkezdődött a tűzijáték. Aztán semmi szünet, hanem rohanás az élvonalba. Hirtelen estünk bele az NB I-be. De nem csak mi, hanem a klub vezetői és a szakmai stáb is. Nekik is húzós időszak lehetett a május óta eltelt időszak.
– Összességében azonban mindenki vette az akadályt.
– Összességében igen. Nem mondom, hogy nem voltak problémák, de hogy ne lettek volna, amikor mindenkinek a saját bőrén kellett megtanulni mindazt, ami az NB I velejárója.

– Tizennnégy fordulót követően 21 pontjuk van. Gondolta volna ezt a bajnoki rajtkor?

– Emlékezhet rá, hogy én akkor azt mondtam: az első háromban leszünk az őszi idény végére. Persze túloztam, de nem mondhattam és gondolhattam azt, hogy a 14. helyre várom csapatot, és az a lényeg, hogy ne legyünk kieső helyen. A megszerzett huszonegy pontot teljesen reálisnak érzem. Most, így a szezon végén lehetett volna jobb a teljesítményünk, de kijött rajtunk, hogy csak ez az első félévünk az élvonalban. 

– Valamint lassan ráébredtek az ellenfelek, hogy a KTE-Ereco nem egy kézlegyintéssel elintézhető társaság.
– Ezért lesz nehezebb a tavaszunk. Biztos vagyok benne, hogy a jó eredmények eléréséért többet kell majd nyújtanunk, mint az ősszel. A téli igazolásoknál pedig nagyon kell figyelni, hogy olyan játékos érkezzen hozzánk, aki valóban lendít a csapaton, és nem mondjuk két év múlva lehet belőle valaki. Elég két-három labdarúgót igazolni – mert szerintem az alap nem rossz –, de az nagy kaliber legyen.

– Már a tavasznál járunk, pedig még hátra van az őszi utolsó bajnoki. Mit vár a Diósgyőr ellen?
– Legalább akkora erőt adott nekik, hogy az elmúlt fordulóban 2–1-re megverték a Lokit, mint nekünk, amikor 3–0-ra győztünk ellenük. A fizikai és szellemi fáradtság ellenére érzek annyit a csapatban, hogy az utolsó őszi bajnokira mindenki felszívja magát és nyerni tudunk Diósgyőrben.

Ezek is érdekelhetik