Sport Bács-Kiskun

2008.10.21. 13:59

Szávay Ágnes az olimpiát sajnálja a legjobban

Szávay Ágnes az idén, pályafutása legjobbjaként, volt már 13. is a világranglistán, ám mostanra lecsúszott a 27. pozícióba.

MTI

Az utóbbi időben - rajongói  és saját maga nagy bánatára - többnyire a nyitókörben búcsúzik:  kikap esélyesebbtől, illetve nála jóval szerényebb képességű játékosoktól.

A soltvadkerti kötődésű teniszező idei utolsó tornájára készül. A 600 ezer dollár összdíjazású linzi fedettpályás viadalon az első fordulóban Flavia Pennetta lesz az ellenfele.

"A második félévem sajnos nem úgy sikerült, mint ahogy azt elterveztem. Úgy érzem, a kulcs az önbizalom hiánya volt -  nyilatkozott Szávay.
- Nehéz úgy versenyről versenyre menni, hogy majd a következő sikerül, főleg, ha mindig csak egy kicsin múlik a siker. Tavalyhoz képest teljesen megváltozott az  életem, beleértve a pályán lévőt és a pályán kívülit is. Úgy érzem,  ez egy jó tanulóév volt a számomra. Sokat tanultam, remélem, hogy  jövőre mindezt kamatoztatni tudom." 

Szávay elmondta még, érez magában annyi erőt, hogy képes legyen  a megújulásra: "Még csak 19 éves vagyok, meg szeretném mutatni az embereknek, hogy nem véletlenül kerültem előre a ranglistán tavaly. Sokat  dolgozom, úgy gondolom, ennek meg is lesz az eredménye.  Mindig van új  célom, amit el szeretnék érni, és motivációban sincs hiány. 


A 19 esztendős játékos a pekingi vereségét sajnálta a legjobban:

"Nagyon sajnáltam, hogy az ötkarikás játékokon nem tudtam nyerni. Szoros meccs volt, kicsin múlott, de kikaptam az első fordulóban, és sajnos csak erre emlékeznek. Olimpia csupán négyévenként van, márpedig számomra nagyon fontos a hazámat képviselni. Remélem, Londonban, a következő nyári játékokon sokkal eredményesebben fogok játszani. Hogy jót is említsek, nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén sikerült legyőznöm a világ egyik legjobb játékosát, az orosz Jelena Gyementyjevát."


    

Címkék#sport
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!