Sport Bács-Kiskun

2008.07.27. 11:19

KTE-Ereco: Holnaptól indul a bajnoki szezon

Címkék#KTE

Holnap (hétfő) 20 órakor a Paks ellen kezdi meg élvonalbeli szereplését a Kecskeméti TE-Ereco. A dunántúli alakulat egyik legrutinosabb tagja, Kriston Attila, míg a hazaiaké Koncz Zsolt. Ha azonos időben lesznek a pályán, egymással néznek farkasszemet.

Borbély Károly / kecskemetite.hu

– Hogyan készülnek a kecskemétiek ellen?

– Lényegében ugyanúgy, mint minden bajnoki mérkőzésre. A KTE elleni meccs azonban biztosan más lesz. Egyrészt a bajnoki nyitány miatt, másrészt azért, mert vendéglátóink most debütálnak az élvonalban. Kis Károly már feltérképezte a Kecskemét játékát, tisztában vagyunk az erős és gyenge pontjaival – mondta Kriston.  

– A csapat mellett a hazai közönséggel is meg kell majd küzdeniük…

– Számolunk azzal, hogy sokan kilátogatnak a Széktói Stadionba, de ez így van rendjén. Üres lelátók előtt ugyanis minek mérkőzést rendezni? A városban lévő nagy készülődés, a teltházas lelátó még a mi malmunkra is hajthatja a vizet, mivel ha sokáig tartjuk a gólnélküli döntetlent, vagy esetleg rúgunk egy gólt a KTE-nek, akkor ők lesznek az idegesebbek.

– Játszott már korábban a hírös városiak ellen?

– Talán valamikor egy NB II-es mérkőzésen. A kecskemétiek nagyon nagy tettet hajtottak végre azzal, hogy kiharcolták az élvonalba jutást. A város focilázban ég, de mi szeretnénk ünneprontók lenni, és pontokkal távozni a megyeszékhelyről.

*****

– Mit szól hozzá, hogy Kis Károly megtalálta az erős és gyenge pontjait a KTE-nek?

– Akkor biztos észrevette a legerősebb pontunkat is. Azt, hogy egységes csapat vagyunk. Remélem, a ma esti találkozón ez bebizonyosodik, és a mi akaratunk érvényesül.

– Kriston azt mondja, a KTE idegesen játszik majd, ha a hatalmas szurkolótábora előtt nem sikerül minél előbb gólt lőnie.

– Az biztos, hogy rengetegen lesznek, a szentesei földijeim közül is sokan jelezték az érkezésüket. A kecskeméti labdarúgás megmozgatta a környező települések futballszurkolóit, ami plusz erőt ad számunkra. Hogy idegesek lennénk? Nekünk nincs miért idegeskednünk. A jó nyári alapozásnak köszönhetően a csapat erőnléte kiemelkedő lesz az élvonalban. Ez pedig annyit jelent, hogy képesek leszünk a mérkőzést akár a 90. percben eldönteni.

– Játszott már Kriston ellen?

– Nem, de nem is készülök belőle. Soha nem szoktam külön koncentrálni egy játékosra, mindegy, hogy ki az ellenfél. Próbálok mindig ez edzőm utasításai szerint játszani, mert szerintem ez a lényeg.


Versegi Jánost, a KTE-Ereco társtulajdonosát kérdezte a kecskemetite.hu a holnap induló bajnoki szezonról.

- Milyen érzésekkel várja a Paks elleni nyitómeccs kezdő sípszavát, amikor is 97 év után egy új, NB I-es fejezet kezdődik a klub életében?

- A tavaszi bajnokavatót bizony megkönnyeztem, mert értelmet kapott az addig befektetett energia. A neheze azonban most következik. Történelmi pillanat lesz az első NB I-es mérkőzés kezdőrúgása is. Érzelmeimet tekintve kissé bizonytalan vagyok abban, hogy mire lesz képes a csapat az NB I-ben.

- Mit vár ősszel a csapattól?

- Az első 4-5 mérkőzés után többet tudunk majd arról, hogy mi várható. Bízom abban, hogy a tavaszi lendület megmarad, a stílusos támadó futball egy osztállyal feljebb is működni fog, bár ilyen sok gólt, mint az NB II-ben valószínűleg nem fogunk rúgni.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság végén?

- A biztos bentmaradással az első osztályban, ami ha egy harcos, agresszív, tudatos játékkal párosul, akkor a közönségünk számára is elfogadható lesz.A kecskeméti lilák holnap, azaz július 28-án, hétfőn 20 órakor lépnek pályára a Paksi FC ellen.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!