Sport Bács-Kiskun

2008.03.20. 10:44

Öt KARC-os az U18-as válogatottban, a rögbi utánpótlás EB-n

Öt KARC-os segítheti eddigi legnagyobb sikerének elérésében a magyar U18 válogatottat az Olaszországban zajló rögbi utánpótlás EB-n. A magyar csapat a C csoportban március 15-én Dániával kezdett és nagyszerű csatában 17-5-ös győzelmet aratott, ráadásul úgy, hogy a mieink első célját a kecskeméti Tóth Dániel szerezte.

Turi Pál

A következő körben, mely már egyben a csoport elődöntője volt a tavaly még egy osztállyal feljebb küzdő litvánokat meglepetésre búcsúztató Bulgária volt az ellenfél. Igazi fekete ló várt tehát a magyarokra, de az ifjak nem ijedtek meg a lehetőségtől, és - ami fontosabb - nem szállt fejükbe a dánok felett aratott győzelmi mámor.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A csapat
[/caption]Csapatunk magabiztos 29-8-as győzelmet aratot a fekete-tengeri alakulat felett. Ezzel a győzelemmel megnyílt az út a március 21-i csoportdöntőbe, ahol az a Svájc lesz az ellenfél, aki az elődöntőben 20-0-s hátrányból jött fel és az utolsó percben vitt céllal győzte le az esélyesebb svédeket 25-26 arányban.

A nagy küzdő helvétekkel korábban kétszer találkozott korosztályos válogatottunk az elsőn 2002. május 11-én 21-8-ra, a másodikon 2007. április 3-án 20-8-ra kaptunk ki. Van tehát mit törleszteni a magyar válogatottnak, a tétet csak emeli, hogy esetleges győzelmével a B csoportba, tehát európa legjobb 16 csapata (!) közé küzdené fel magát U18-as csapatunk.

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!