Sport Bács-Kiskun

2008.03.17. 17:11

Mentő vitte el a kulcsjátékost - Nem ezért nyert a Liverpool - Képgalériával

Egyetemi oktatófilmnek indult, mégis szoros lett a Liverpool University csapatának vendégjátéka Kecskeméten.

Baon.hu

A megbeszéltek alapján 4x20 perces negyedekben lejátszott mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, lendületes tolongás akciókkal riogatva a jóval kisebb és fiatalabb vendégeket. A 18-22 év közötti játékosokból álló Rangersnek azonban esze ágában sem volt megszeppenni, sőt egy-egy áttöréssel már a kezdeti nehéz perceket követően észrevétették magukat.
Ekkor még rendre hiba csúszott a befejezésekbe, illetve a KARC védőinek sikerült utolérni őket a nagy versenyfutásban. Fertályórája folyt a játék, amikor homokszem nélkül kezdett el működni a liverpooli gőzös, a KARC védővonalának közepén találtak rést és kíméletlenül ki is használták a lehetőséget (0-7).

A céltól elbizonytalanodó hazaiak alig ocsúdhattak fel a sokkból máris újból átélhették azt, ismét egy mélyről jövő angol játékos testcseleit nézték testközelből a kecskeméti védők (0-14).

A szünetben gyors átszervezést eszközöltek az edzők, de sajnos nem sikerült megállítani a még mélyebb apátia felé sodródó csapatot. Hiába támadta végig a következő tíz percet a hazai alakulat, félpályás célokkal keserítette életét a fiatal angol gárda (0-26).

Mindenki értetlenül állt a pálya szélén, hiszen nem játszott rosszul a csapat, mégis tetemes hátrányra tett szert alig félóra alatt. A csereként pályára lépő Tóth célja és a feljavuló tolongás csapatrész némileg visszaadta a reményt, ám perceken belül jött a válasz a másik oldalról (7-33). A nézők nem győzték kapkodni a fejüket, annyi esemény volt a pályán, amit csak tetézett, Gerő középkezdésből végigvitt szemfüles célja, Nagyhegyesi pedig kiszorított helyzetből is betalált (14-33).

A félidőben biztossá vált, hogy az egyébként is rövid kecskeméti cserepad tovább zsugorodik, hiszen az ujjsérülést elszenvedett Nagy nem tudta folytatni a játékot. Újabb átszervezés után a felzárkózás reményében futottak fel a KARC-osok a pályára, ahol szinte rögtön megkezdődött a pontbeli adok-kapok.

Előbb az angolok jelentkeztek be egy szélen kivitelezett elfutással, hogy szinte azonnal válaszoljon rá Nagyhegyesi (21-38). Izzott a pálya a feszültségtől, érezték a hazaiak,hogy meg lehet fogni a liverpooli legényeket. Borbély a számára szokatlan irányító poszton rendkívül jól feltüzelte a tolongást míg a feljavuló támadósorból Bárány áttöréses célja hozta vissza a reményt, Nagyhegyesi pedig újfent nem hibázott a jutalomrúgásnál (28-38).

A mérkőzés ezen a ponton azonban sajnálatos momentumához érkezett, egy szerencsétlen ütközésnél Szundy komoly bokasérülést szenvedett, mentő vitte el, előreláthatólag minimum fél évig kénytelen lesz őt nélkülözni a csapat. A játék újrakezdését követően már csak húsz perc és tíz pont állt a két csapat között, amit Réfi tovább faragott (33-38). Közel negyed órája volt még a KARC-nak, hogy megfordítsa a mérkőzést, volt is esélye rá, mivel többször került célveszélyes helyzetbe, de egyiknél sem sikerült feltenni az i-re a pontot.

Hajszálon múlott hát, hogy a félórás előnyből induló liverpooliakat megelőzzék a kecskemétiek, bár sokan kiegyeztek volna ilyen szoros eredményben az elején. A sajnálatos sérülésektől eltekintve jól szolgálta a bajnoki felkészülést ez a mérkőzés, de még egy fellépése van a csapatnak a két hét múlva esedékes Elefántok elleni szezonnyitóig: március 22-én Gyöngyösön a 9. Mátra Kupán vesz részt a KARC csapata.

Nemzetközi felkészülési rögbimérkőzés

Kecskemét, Széktói Stadion 4-es pálya

Játékvezető: Baranyi

Kecskeméti ARC - Liverpool Rangers RUFC 33 - 38 (14 - 33)

Kecskeméti ARC: Kiss, Bíró, Baranyi, Asztalos, Szundy (Tóth R.), Fehér, Borbély, Réfi, Németh, Beke, Gerő, Hegedűs Zs. (Nagy T.), Kövecses (Németh M.), Bárány, Nagyhegyesi

Pontszerzők: Nagyhegyesi 13, Bárány 5, Réfi 5, Gerő 5, Tóth R. 5

Játékvezető: Baranyi

Kecskeméti ARC - Liverpool Rangers RUFC 33 - 38 (14 - 33)

Kecskeméti ARC: Kiss, Bíró, Baranyi, Asztalos, Szundy (Tóth R.), Fehér, Borbély, Réfi, Németh, Beke, Gerő, Hegedűs Zs. (Nagy T.), Kövecses (Németh M.), Bárány, Nagyhegyesi

Pontszerzők: Nagyhegyesi 13, Bárány 5, Réfi 5, Gerő 5, Tóth R. 5 -->

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!