Sport Bács-Kiskun

2008.01.16. 13:58

Pécs Kecskemétre, Kecskemét meg Pécsre megy ma

Egyik ide, másik oda, mégis lesz találkozó. Nem is egy, hanem kettő! Egy kosár- és egy röplabda. Magas szinten.

R. I. - B. K.

Kosárlabda:
 
Ma este Pécsett, az egyik bajnokaspiráns „színpadán” lép fel az Univer-Kecskemét férfitársulata. Az előadás sikeréhez tudásuk legjavát kell adniuk Zsoldos András „színészeinek”!

A mérkőzés mind a két gárda számára fontos. A második Pécs szeretne visszavágni az őszi kecskeméti vereségért (73–67), az Univernek pedig a nyolc közé kerülésért folytatott küzdelemben lenne nagy segítség a győzelem. A két csapat őszi találkozóján első ízben játszott hazai közönség előtt a brazil Antonio Jefferson, és mindjárt a csapat legjobbja volt.

Az Univer tegnapi edzésén Kovács „doki” a játékos bokáját kezelte.
– Mindenképpen játszani szeretnék a Pécs ellen – mondta Jef-ferson. – Látok esélyt a győzelemre,  és ezért meg is teszem a tőlem telhető legtöbbet!

– A Kecskemét jó játékosállománnyal rendelkezik, ugyanakkor „alibis” csapat: szeretik magukat esélytelennek feltüntetni, ezzel elaltatni az ellenfelet, de a Szolnok és a Paks elleni győzelmük is azt mutatja, ilyenkor felszabadultan játszanak, és képesek meglepetést okozni – mondta Sztojan Ivkovics pécsi edző.


Röplabda:


A Pécs ellen vív ma Magyar Kupa mérkőzést a Phoenix Mecano-Kecskeméti RC. A meccshiányban szenvedő hírös városiak már nagyon várják a találkozót. 
 
Nem volt téli szünet a Phoenix Mecano-Kecskeméti RC férfi röplabdásinál. Csak az ünnepnapokon mentesültek az edzés alól a játékosok, vagy akkor, amikor betegség kínozta őket.

– A legtöbbet Mutapcija hiányzott, két hétig nem látott labdát, de most már egészséges – mondta Karagics Mátyás, a csapat edzője, akinek a legnagyobb problémát az okozta, hogy nem tudott meccselni gárdájával.
– Az itthoni együttesek nem vállaltak edzőmérkőzéseket, külföldre pedig nem mentünk. Kaptunk például meghívást Nacsa Gábor és Maksa Zoltán osztrák csapatától, az Union Arbesbachtól egy tornára, de inkább kihagytuk. Értelmetlen lett volna szombat reggel útrakelni, majd hatszáz kilométer megtétele után játszani két meccset, vasárnap újra kettőt, aztán irány haza.

A mérkőzéshiánynak mától végeszakad a KRC-nél: a hírös városi gárda 20 órakor Magyar Kupa visszavágót játszik az NB I-es liga alsó házában szereplő Pécs otthonában. A jó erőben lévő, játékra kiéhezett Kecskemét számára a hazai 3:0-ás győzelem után nem lehet kérdéses a továbbjutás. 

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!