Sport Bács-Kiskun

2007.11.30. 17:12

Húszmilliót és olimpiai kvótát ér a világbajnoki cím

Vasárnaptól két héten át Franciaországra figyelnek a kézilabdasport kedvelői. Huszonnégy válogatott részvételével ott rendezik meg a női világbajnokságot. A tét nagy, hiszen az aranyérmes automatikusan résztvevője lesz a jövő nyári olimpiai játékoknak.

Szabó Etelka

A vb-n indulók közül a pekingi kvótát eddig csak az Európa-bajnok Norvégia, az ázsiai földrész legjobbja, Kazahsztán, a pánamerikai győztes Brazília és Kína (a rendező jogán) szerezte meg.
A magyar válogatott azzal vág neki világbajnokságnak, hogy megszerezze az olimpiai indulási jogot, illetve olyan helyen végezzen, amely révén részt vehet a 2008. március 28-30. között sorra kerülő ötkarikás selejtezőn.

Németh András szövetségi kapitány csapatának a vb első körében mindhárom ellenfelét - Japánt (dec. 2-án, 18 órakor), Kongót (dec. 3-án 18.30-kor) és Spanyolországot (dec. 4-én, 20.30-kor) - le kell győznie. A csoportkörből az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahová az egymás elleni eredményt is magával viszi. A hatcsapatos középdöntős csoportból az első négy kerül a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséses formában zajlanak a meccsek.

Szakemberek szerint a a legutóbbi vb-n bronzérmes magyar válogatott kiválóan felkészített játékosokból áll és képes arra, hogy érmet szerezzen. A hazai szövetség az első hét helyet díjazza - sorrendben 20, 16, 14, 12, 9, 7, illetve 6 millió forinttal.

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik