SÉTA

2013.05.16. 16:44

Léna, a színészpalánta

Hol lázadó tini, hol cigányasszony a színpadon.

Karikó Krisztina, 13/A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola

Iskolánkban minden tavasszal megrendezik a diákok ,,Ki mit tud?” vetélkedőjét, a Toldi Napok keretében. Három éve egy tehetséges diáklány mindenkit lehengerelt kivételes hangjával, megjelenésével, bájával. Szabó Léna idén végzi a 12. évfolyamot iskolánkban, nem mellesleg a nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Körszínház és Ifjúsági Stúdiójának tagja.

– Milyen színdarabokban játszottál már?
– Több alkalommal játszottam a Grease-ben, Rivco szerepét. Ő egy igen erős karakter, lázadó tinédzser, és egy lánycsapat vezetője. Az István, a királyban Koppány egyik feleségét játszottam, a Liliomfiban pedig a cigányasszony szerepét osztották rám.

– Mennyi idődet veszik el a próbák?
– Heti egy esetét, de főszezonban délután 15 órától néha 23 óráig is dolgozunk. Szerencsére, könnyen tanulok, sok esetben néha előre is készülök. A szerep összetettségétől is függ, mennyi időt fordítok szövegtanulásra.

– További terveid?
– Mindenképpen színészettel szeretnék foglalkozni. 15 éves koromban szeretettem meg a színészetet, amikor Ausztráliában szerepeltem a Superman című darabban statisztaként. Szeretek énekelni, és általában zenés darabokban (musicalekben, operettekben) szerepelek, de kaptam már 1-2 szólót, sőt duettet is szerepeim kapcsán. Az érettségi után ezen a téren szeretném folytatni tanulmányaimat.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!