SÉTA

2013.03.28. 17:27

Nyelvgyakorlásnak is jó volt a sok színes program

Hollandiával ismerkedtünk a Toldis kapcsolatok révén.

Détári Enikő, 12/A osztály Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola

A hagyományok ápolása kiemelten fontos feladat a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában. Nyelvtanulásunk eredményességét a külkapcsolatok is segítik. A jól megszervezett külföldi diákcsereprogramok pedig életre szóló élményeket is nyújtanak mindannyiunk számára.
Idén is több tanulónk utazott Hollandiába két pedagógus – Harcziné Kmetty Enikő és Kasza Tamás – kíséretével.

A repülőút sokunk számára feledhetetlen volt, hiszen többen most először szálltunk a felhők közé. Célállomásunk Enschkede volt, ahol már izgatottan vártak bennünket holland ,,családjaink”. Sok érdekes programot szerveztek nekünk: jártunk a Grolsch sörgyárban, hajóút során tekintettük meg Amszterdam csodáit. Bicikliztünk az F.C. Twentei stadionhoz, ahol a VIP részlegbe is betekinthettünk.

Vendéglátó családjaink nemcsak színes programokkal, de finomabbnál finomabb ételekkel kedveskedtek nekünk. Szabadidőnkben sokat kerékpároztunk, bowlingoztunk, de jártunk étteremben, néhányan fesztiválon is. A nyelvgyakorlás mellett sikerült tapasztalatot szereznünk a holland kultúráról, szokásokról, és betekinthettünk a hollandok mindennapjaiba. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Élményekből is „bespájzoltak” a cserediákok
[/caption]

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!