SÉTA

2013.03.08. 11:18

A legszebb bukfenceket home-videókon is megörökítették

A katonás diákok és táncsicsos kollégisták ismét sítáboroztak, hegy sem állta útjukat.

A tábor koleszos résztvevői, Táncsics Mihály Kollégium

Ausztria hegyeit indultak meghódítani a kecskeméti Katona József Gimnázium és Táncsics-kollégium Arany János Tehetséggondozó programjának diákjai, összesen 55-en. Hosszú buszozás, 4,5 óra utazást követően Sopronba értek, ahol az estét is ott töltötték. Ennek köszönhetően másnap mindenki pihenten vágott neki az első síelős napnak.
A másodévesek kevésbé izgultak, mint a gólyák, akik kissé megszeppenve csatolták fel – sokan életükben először – a lécüket. A 3 felső osztály csoportokba sorolva szállt be a felvonóba a mönichkircheni pályán, ahol kék, piros, illetve a bátrabbak számára fekete pálya szolgálta a téli sportok szerelmeseit.

Az első éjszakát Semmering-ben töltötték, 10 fős bungalókban. Volt melegvizes úszómedence, reggel-este svédasztalos kaja, no és hólapátolás a reggeli indulásnál. A hotel parkolójában álló buszt ugyanis be- és körbelepte a hó. A csapatnak négy nap állt rendelkezésre, hogy feltérképezze a Spital am Semmering pályarendszerét. A hütték hangulatos zenékkel és kellemes melegséggel csábították az elfáradtakat, ahova a kecskeméti diáksereg is betért olykor-olykor. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A pályák izgalmát csak ritkán cserélték a hütték melegére
[/caption]

– A hó esetenként derékig ért, és minden napra jutott valami jármű, amit meg kellett tolnunk – újságolta az itthoniaknak Krix Tímea. – Bravúrosabbnál bravúrosabb eséseket is produkáltunk. Néhányat videón meg is örökítettek a pályavendégek. Nagyon tetszettek az erdei pályák és az ugratók is.
Az első éves diákok között is akadt tehetséges síző, de volt olyan is, aki szerint ez nem neki való sport. Két testneveléstanár velük külön is foglalkozott. Végül nem akadt olyan diák, aki megbánta volna, hogy kipróbálta ezt is. Aki ott volt, újult erővel várja a következő sítábort, amely – ha minden jól alakul – akkor immár a 12. lesz, de csak jövőre.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!