SÉTA

2010.02.19. 13:32

No, ilyen a kollégista élet....

Hogy mik azok a dolgok, amelyek számomra széppé és boldoggá teszik a kollégista életet? Elsősorban a sok-sok ember, akit megismertem, és a velük töltött idő. Mikor együtt vagyunk, általában mindig nevetünk, de előfordul olyan is, amikor igen szúrós pillantásokat küldünk egymás felé, – ez azonban soha nem tart huzamos ideig.

Konfár Ivett, Bolyai János Gimnázium

Komolyan mondom, néha én magam is csodálkozom azon, hogy az iskolában olyon nagyon komoly kamaszok mit csinálnak akkor, amikor nem látja őket a tanárnő vagy a kollégiumi felügyelő. Akkor tényleg belénk bújik a kisördög, és szinte ránk sem lehet ismerni.

Azt hiszem, itt kell megemlíteni azt, amikor bemutatjuk, hogy milyen szárny- és nyakmozgást végez egy bizonyos madár, vagy amikor berontunk a másik szobába csőstül, és bemutatjuk, milyen csodálatos ruhakölteményt készítettek a többiek lepedőből és ágynemű huzatból, de ide tartozik az is amikor táncbemutató közben lefejeljük a szekrényt , vagy annyira nevetünk, hogy kiűznek a szobából minket, de ilyen az is amikor az asztalon ugrálva kergetjük az őrületbe szobatársainkat. Persze vannak kevésbé jó dolgok is: mert előfordul, hogy a fürdőszobából kifelé jövet hanyatt esünk, vagy amikor este tizenegykor fogunk hozzá kiirtani a bogarakat...Azért a hirtelen ijedség után természetesen ezek a dolgok is megoldódnak.

A kollégista élet azonban nem csak vidámságból és ijedségből áll. Ezek mellett fontos, hogy megtanulsz másokhoz alkalmazkodni, és megtanulod megérteni, elfogadni az embereket, kolesztársaidat, minden jó és rossz tulajdonságukkal együtt. Úgyhogy, Te, aki most ezt az írást olvasod, és koleszos vagy, ne feledd: ha nem is annyira szeretsz kollégiumban lakni, azért azt ne felejtsd el, hogy itt mindig átmehetsz a másik szobába egy kis csokiért, sütiért vagy csak egyszerűen azért, hogy beszélgess egy kicsit...Szóval, mint mindenben, a koleszos életben is van rengeteg jó dolog!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!