SÉTA

2010.02.25. 10:26

Így főztek nagyanyáink

Különös kiállítás nyílt most hétfőn a kecskeméti Szent-Györgyi középiskola aulájában. A „Nagyanyáink főztje” elnevezésű tárlatot a Széchenyivárosi Kollégium diákjai hívták életre.

A Széchenyivárosi kolesz sétás csapata

A tárgyakat is a koleszos diákok gyűjtötték össze: a régmúlt konyhai tárgyai, edények, eszközök és textíliák zöme padlásokról, kamrazugokból vagy egyéb rejtekhelyről került elő. A megnyitó ünnepségen Ács Imre, a Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola oktatója a magyar konyha történetéből idézett érdekességekkel köszöntötte a diákokat. Az ő gyűjteményéből kerültek a vitrinek polcaira azok a matuzsálem-korú szakácskönyvek, melyek közül egyik-másik különösen értékes.

A korabeli hangulatot még hitelesebbé tette, hogy a cukrászdáiról ismert kecskeméti Fodor család is több muzeális értékű cukrászeszközt és fotográfiát adott kölcsön a kiállításra. Az ünnepség egyik legjobb pillanata volt, amikor nagyanyáink főztjének remekeit meg is ízlelhettük. A kóstolón – melyre a finomságokat a koleszosok maguk készítették – már szinte feledésbe merült recepteket és étkeket sikerült újra felfedezni. Szuper volt a hangulat, és az ízek kavalkádja is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!