SÉTA

2009.03.13. 10:05

Földből csak egy van!

A talajra, a levegőre, a vízre jobban kell vigyáznunk, mert lassan már csak mutációval maradhatunk életben, mi emberek és az élővilágunk is.

Mayer Erzsébet, Constantinum

Az vitathatatlan, hogy vegyszerekkel, füsttel, különféle káros anyagokkal nem tehetjük tönkre az életterünket csak azért, hogy néhány multi még jobban éljen. (Vajon, az ükunokáink már beépített túlélőkészülékkel fognak születni?)

Felmerül egy másik kérdés: a környezetvédők, a zöldek, a Mancs és az egyéb úgynevezett ember és állatbarát szervezetek vajon valójában kiket védenek? Kiknek az érdekeit szolgálják?

A Földet Isten az embernek adta, hogy uralma alá hajtsa a rajta élő növényeket és állatokat. Nem azért, hogy kiirtsa azokat!
De nem is azért, hogy az állatok (és állatvédők) „uralkodjanak” az emberen!

A társadalomnak is és a bioszférának egyaránt a teljes emberiség fennmaradását kellene szolgálnia, nem egy-egy csoport vagy réteg érdekeit! A túlzott állatvédelem, a túlzott növényvédelem egyaránt pusztítóvá válhat az emberi közösség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!