SÉTA

2008.11.27. 10:33

Jobb lenne, ha a suli az elméleti okosságok helyett a való életre nevelne!

Szerintünk a mai iskolarendszer bővíthetné az életre képző tanórák mennyiségét. Kitaláltunk pár olyan órát, ami hasznos lehetne, hogy a jövő akadályait sikerrel vegyük. Íme néhány példa, ami jól jönne a nagybetűs ÉLET-hez.

Madari Zoltán és Olajos István, 10/C, ÁFEOSZ

A suliban vehetnénk önvédelmi órákat. Hiszen - sajno s- nap mint nap találkozhatunk olyan elkanászodott, begyöpösödött észjárású emberekkel, akik bármi apró dologért képesek kirabolni vagy megtámadni embertársaikat, és a testi bántalmazástól sem riadnak vissza. Más téma, de fontos. Azt is tudatosítani kellene a magyar fiatalokkal, hogy magyarok vagyunk, és az 1100 éves múltunkhoz méltóan kellene viselkednünk. Hiszen nem nagyon van még egy olyan nemzet a világon, amely ennyi viszontagság után is talpon maradt. (Bár ha így haladunk, lassan térdre kényszerülünk!) Szóval büszkébbnek kellene lennünk a magyarságunkra.
Végül, de nem utolsósorban: az erkölcstan bevezetése is szükséges lenne. Éppúgy kellene tanítani, mint az érettségi tantárgyakat! Véleményünk szerint ezek ideálisabb tanórák lennének, mint néhány céltalan, sokra nem használható ismeretanyag, vagy az amerikai "kultúra" majmolása. 

Ezek is érdekelhetik