SÉTA

2007.12.06. 08:03

Ha másra van időd, erre miért ne lenne?

A szó, hogy szórakozás, szerintem nagyon sokféle dolgot jelenthet: van, akinek elég egy jó könyv vagy film, hogy kikapcsolódjon, másoknak a mozi vagy színház jelent szórakozást, megint mások az aktív pihenést választják, például, elmennek túrázni, de vannak olyanok is, akik csak vad bulikban vagy diszkókban tudják elengedni magukat.

Vígh Fruzsina Bolyai János Gimnázium 9.B

Bármelyik formáját választjuk is a kikapcsolódásnak, szerintem mindenképp fontos, hogy szakítsunk erre is időt. Ha mindig csak a munkával és tanulással foglalkozunk, előbb utóbb lelkileg és fizikailag is meg fogjuk sínyleni a dolgot.

Nem lesz, ami színt hoz egyhangú életünkbe, és az is előfordulhat, hogy testünk valamely része is érzékeli ezt az állandó rohanást, és talán nem úgy működik majd, ahogy kellene.

Nekem szerencsére van lehetőségem rá, hogy a testemet is, és a belső énemet is gondozni tudjam: minden héten kétszer eljárok táncolni, és hogy az életemnek legyen művészi része is (bár sokszor a tánc is idetartozik), ezért zenélni tanulok lassan már nyolc éve.

Ezáltal úgy érzem, hogy a testem és a lelkem harmóniában él egymással, és ez tényleg nagyon sokat jelent. Van valami, amiben megismerhetem magam, és formálhatom a személyiségem.

Őszintén szólva én nem vagyok egy bulizós típus. Jobban érzem magam kisebb társaságban, és nekem a tánc és a zene is szórakozás.

Sokszor mondják az idősebbek: „ezek a mai fiatalok!”, hozzáteszem, hogy az akkori idősek is valószínűleg ezt mondták róluk! Igen, ők sok mindebben jobbak voltak, mint mi, de egyvalamit el kell ismerniük: szórakozni azt nagyon tudunk!

Mi a helyzet az iskolákkal? Szerintem manapság az iskolák már nagyon sok sulin kívüli programot kínálnak a tanulóknak, és ez sokszor remek alkalom arra, hogy többen is megtalálják mi az, amiben igazán jók.
Én a saját iskolámról tudok nyilatkozni, és nálunk tényleg nagyon jó a hangulat, és nem csak a szünetben! Órán is, sokszor nem csak nekünk, de a tanároknak is jó kedvük van. Szünetekben pedig általában kisebb csoportokban mindenki beszélget valakivel, nagy a nyüzsgés és a hangzavar, és szerintem az a jó, ha egy iskola így működik!

Visszatérve a „kisebb csoportokra”, szerintem vannak olyanok, akik néha különvonulnak a többiektől, és ezáltal klikkek alakulhatnak ki, de én úgy vettem észre, ezekhez nem nehéz csatlakozni, és nem is mindig ugyanazokból az emberekből állnak.

Épp ezért, szerintem az iskolában is érezheti magát jól valaki, ott is megtalálhatja a magának megfelelő kikapcsolódási módot, például barátokat szerezni, emberekkel ismerkedni.  

Ha már itt tartunk, véleményem szerint maga a Séta program is egy kis szórakozás volt, amellett, hogy persze sokkal többet is jelentett ennél. Lehetőséget kaptak véleményük kifejtésére az olyan diákok, akik esetleg már jó ideje vágytak arra, hogy többen is olvassák az írásaikat.

Az olvasók elgondolkodhatnak rajta, hogy hogyan vélekedhet az egyes témákról egy fiatal, sok dologban még tapasztalatlan tinédzser.
Remélem lesz még több ilyen lehetőség

Ezek is érdekelhetik