SÉTA

2006.11.02. 10:37

Kiderült: Uj Péter elég laza

A Dózsa György Gimnázium média szakos diákjai és tanárai október 13-án tanulmányi útra indultak a Budapesti Kommunikációs Főiskolára. Itt rendezték meg ugyanis a IV. Diák-médiafesztivált.

Kiskunmajsa, Dózsa György Gimnázium: Illés Lívia, Gilicze Anita 10.a

Az utazást Gyöngyösi Tibor tanár úr szervezte. A két média szakos osztállyal a szakkörre járó tanulók is elutazhattak, így elég nagy létszámmal jelentünk meg a találkozón. Az iskola külön buszt indított számunkra. A fesztivál a 11 órai megnyitóval kezdődött, majd a munkavállalók külföldi lehetőségeivel folytatódott. Itt megtudhattuk, mennyire nyitottak a határok a külföldiek számára. Uj Péter, az Index főszerkesztője az online újságírásról tartott előadás. Kicsit meglepődtem, mert úgymond laza fiatalemberrel találkoztam a főszerkesztő úr személyében. Ki gondolta volna, hogy csak azért írta első cikkét, hogy otthon ne piszkálhassák a semmittevő jelzővel?
Ezután Bárdos András „Pánikkeltés a hírműsorban” címmel mesélt a hazai televíziós műsorokról, összevetve a külföldi csatornákkal. „Te is szép vagy” avagy a hamis ideálképekről Dr. Túry Ferenc pszichiáter prezentációját láthattuk. Ez a probléma a média hatásával van összefüggésben, de a történelem során is megfigyelhető az ideálképek változása. Az előadások közben csapatunk kicsit elfáradt, így pihenésként -a tanár úr javaslatára- egy környékben lévő bevásárló központba indultunk. Délután már indulnunk is kellett vissza, hiszen vidéki iskolatársainkra még hosszú út várt. Nagyon hasznos előadások voltak, rengeteg új információval gyarapodtunk. Jó hangulatú kirándulás volt. Köszönjük szépen az utat két kísérő tanárunknak: Gyöngyösi Tibornak és Tóth Viktornak, valamint iskolánknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!