SÉTA

2006.10.18. 12:01

DÓZSA: A humán reálosok

A régi iskolaváros oktatási épületei 200 éves múltra tekintenek vissza.

-

KALOCSA A mezőgazdasági oktatás Kalocsán a II. világháború után indult. Iskolánk 1949/50-ben alakult meg Mezőgazdasági Technikum néven. A szakemberhiányt pótolta az új technikum létrejötte, mely 3 éves képzéssel indult, növénytermesztő szakon. A későbbiek folyamán a technikum megszűnt, és helyette létrehozták a szakközépiskolát.

A SÉTA mentora:

Junger PéterAz első iskolai évfolyam két osztállyal indult növénytermesztési és állattenyésztési szakon. Ennek megfelelően alakult át a képzés kertészeti szakon is. A végzős tanulók a technikusi oklevél helyett érettségi bizonyítványt kaptak. Az iskola átszervezése folyamatos volt.
Tangazdaságunk 1993-ban kezdte meg működését, később  pedig Diákfarmunk 100 hektáros területén folytatódott a tanulók gyakorlati képzése. A kor elvárásainak megfelelően elindult az általános közgazdasági képzés is. Az új szak világbanki támogatással jött létre, majd később a Phare támogatta.

Kiépült iskolánk számítógépes hálózata, és létrehoztuk tanirodánkat is, mely a gyakorlati képzést szolgálja. Az iskola neve megváltozott, és felvettük a Dózsa György Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola nevet. Napjainkban iskolánk tanulóinak létszáma közel 400 fő, tantestülete pedig 36 fős.
A város képviselő-testületének döntése alapján 2003. augusztus 1-jei hatállyal a Dózsa György Szakközépiskolát, a műszaki szakközépiskolát és szakmunkásképző intézetet összevonták.
Az intézmény új neve és teljes körű jogutódja a Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, ahol a korábbi gyakorlatnak megfelelően folyik az oktatás.

Junger Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!