Horváth Klára Csenge

2019.11.21. 06:50

Ötletek szünetekre, hogy mégis mit kezdj az időddel

Biztos vagyok benne, hogy mindenki az iskolában a szüneteket és a hétvégéket várja a legjobban. Ilyenkor végre kialudhatjuk magunkat, és azt csinálhatunk, amit csak szeretnénk.

Constantinum Katolikus Gimnázium

Forrás: illusztráció: Shutterstock

Fotó: Estrada Anton

Találkozhatunk a barátainkkal, bulizhatunk, nézhetünk egy teljes évadot a kedvenc sorozatunkból, vagy elutazhatunk új helyekre, esetleg végig kell ülni egy kínos családi vacsorát a rokonainknál, de a lényeg, hogy mi oszthatjuk be teljesen az időnket. Viszont néha már beleununk a nagy szabadságba és otthonlétbe. Itt van néhány tipp unalom ellen.

#1 Csinálj mozimaratont! Ma már rengeteg adón és az interneten is megtalálhatjuk kedvenc sorozatainkat vagy filmjeinket. Bár ezt se szabad túlzásba vinni, könnyű és egyszerű szórakozás lehet. Ragadj magadhoz egy csomag popcornt, és már el is ütöttél egy unalmas napot a szünetedből!

#2 Próbálj ki új dolgokat! Ha nagyon unatkozol és nincs kedved semmihez sem, legyél spontán. Hívj fel bárkit, akivel nem beszélsz túl sokat, és csináljatok valami újat. Ha még sose mentél el az utca végén lévő kávézóba vagy nem metróztál, akkor ideje kipróbálni.

#3 Írj vagy olvass történeteket! Én általában wattpadon ütöm el az időmet. Ha esetleg nem tudnád mi ez, ez egy alkalmazás/oldal ahol történeteket oszthatsz meg és olvashatsz el. Ha jól tudsz angolul imádni fogod, hisz a legfelkapottabb történetek ezen a nyelven íródnak. Ha igazán jó író vagy, könnyen és gyorsan szerezhetsz nagy olvasóközönséget magadnak.

#4 Tölts el egy kis időt a testvéreddel vagy a háziállatoddal! Menjetek el vele vásárolni vagy moziba, vagy rángasd magaddal, ha már idősebb, egy buliba és nevessetek. Ő az a legjobb barátod, aki egész életedben veled marad biztosan. Ha nincs testvéred, akkor se búslakodj, ugyanis a kutyusoddal és más állataiddal is el tudsz tölteni egy napot. Vidd el őket sétálni, vagy csak maradj kint velük a kertben, és élvez a társaságukat.

#5 Sportolj! A sport a legjobb szabadidős tevékenység. Ha nem szereted, akkor se hanyagold el. Keress valamit, ami tetszik- biztos vagyok benne, hogy akad ilyen.

#6 Süss valami finomat! Akár anyukád segítségével, akár az egyik barátnőddel is csinálhatod ezt. Csak szerezzetek egy jó ötletet a netről, és kezdődhet a móka.

#7 Tanulj! Bár szünet kezdete előtt gyakran tisztában vagyunk vele, hogy tanulni is kéne egy nap, mi ezt mindig az utolsó napra halasztjuk, és végül észrevesszük, hogy eltelt 1-2 hét, és semmit se csináltunk meg a tömérdek házi feladatból, amit szünet vége előtt feladtak. Ha egy-egy unalmas napot a tanulásnak szentelsz, sokkal könnyebben fogod a szünet utáni akadályokat venni.

Remélem tudtam segíteni <3 !

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!