Ötvös Ilona

2019.11.27. 06:50

A napló lehet a legjobb barátod?

Lehet már kiskorodban megfogalmazódott benned, hogy elárulnál kis titkokat valakinek, de féltél, hogy más is megtudja azokat. Ekkor kaphattál egy naplót, kis lakattal, mely hűségesen őrizte, amit beleírtál.

Constantinum Katolikus Gimnázium

Forrás: Shutterstock

Emlékszem én karácsonyra kaphattam meg az első naplómat 11 éves koromban és azóta rendszeresen borítom be lapjait. Ámbár a napló nem csak titkok megosztására szolgál remekül, hanem segítségével megfigyelheted fejlődésedet, mind érzelmileg, mind mentálisan.

Ahogy haladunk napról napra, események sokasága borul elénk, melyeket le kell reagálnunk, át kell élnünk. Viszont nem mindegy, hogy hogyan tesszük. Ezeken a napokon nem árt, ha leírjuk érzéseinket, megoldásainkat a problémákra. Ugyanis idővel, ahogy egyre jobban és jobban tudjuk kezelni a negatív ingereket, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk.

Ne habozz naplót írni. Adj neki egy esélyt és próbáld ki. Ebben a rohanó világban szánj időt magadra és az érzelmi intelligenciád fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!