Balasa Ádám

2019.11.28. 06:50

Esti időtöltés diákoknak, avagy milyen sorozatot nézzek?

Nem is tudom, mihez kezdenék a legjobb barátom nélkül, ugyanis ő ajánlotta a máig legjobb sorozatot, amit életemben néztem, ez pedig nem más, mint a Preacher. Sok szép emlék köt ehhez a sorozathoz, bár voltak szomorú, és egyenesen gyomorforgató élmények, szóval 16 év alatt semmiképpen nem ajánlanám.

Constantinum Katolikus Gimnázium

A film egy amerikai TV sorozat, mely 2016 tavaszán indult, és most, 2019-ben tart a 4., egyben utolsó évadnál. A történet főhőse Jesse Caster (Dominik Cooper),aki egy texasi kisvároskában élte mindennapjait prédikátor apjával. Jesse egyik iskolai tanítási napján megismerkedik szerelmével, Tulip O'Hare-rel (Ruth Negga). Jesse akkor jön rá különleges erejére,mikor Tulipot nevelőszülőkhöz adják, mert az apja nem nézte jó szemmel, hogy a fia kapcsolatot épít ki a lánnyal. Jesse azért imádkozott egy este, hogy az apja meghaljon,és következő este az apját megölték. Képessége az, hogy bárkire rá tudja kényszeríteni akaratát De mi szállta meg Jesset? Nem más, mint Genesis, egy angyal-démon ivadék. Maga a film egy vallásos témából indul ki, ugyanis jelen van a filmben mind a pokol, mind a mennyország, illetve a lény neve (Genesis, vagyis Teremtés).

A film hozta, amit a néző elvárt egy ilyen típusú filmnél, bár voltak hiányosságai, ilyenek például a mellékszereplőnek titulált Herr Star jellemzése, akinek az életéről vagy karrierjéről nem tudtunk meg semmit. A film nem szenved hiányban természetfeletti képességekkel bíró démonokból és angyalokból, fordulatokból és kalandból, valamint temérdek benne a szentségtelenítés, nácizmus és valláskritika. A film alatt megjártuk a poklot, látogatást tettünk magához a sátánhoz szalonnát sütni, de a legjobb és egyben a legszomorúbb a befejezése volt. Barátaink, Jesse, Tulip és Cassidy (Joseph Gilgun) szembeszállnak Istennel és Herr Starral, de a végéről ennyi elég is lesz, nem szeretnék spoilerezni. A nézők szavazati által 8.1-es értékelést kapott a sorozat. Aki szeretné elkezdeni, még ma tegye meg, ugyanis mint mondtam, itt a 4., egyben záró évada, ami sok-sok meglepetést tart a kedves nézők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!