Rendőrségi hírek

2009.02.28. 17:43

Húszmilliós csempészfogás a sárba ragadt autóban

A Szerb-Magyar-Román hármas határ környékén területellenőrző kiszombori határrendész járőrök, egy sárban elakadt magyar honosságú, Ford Transit típusú gépjárműre lett figyelmes. A gépjármű rakterébe betekintve nagy mennyiségű magyar zárjegy nélküli cigarettát, és több kannában ismeretlen eredetű és összetételű, nagy valószínűséggel tiszta szeszt fedett fel, melyek a gyanú szerint árucsempészetből származó termékek.

VGO

A határrendészek értesítették a Vám és Pénzügyőrséget, akik megállapították csempészett áru pontos mennyiségét, összetételét és értékét.

A Ford Transit rakteréből 2570 liter 96%-os tiszta szesz 11.873.400 Ft. és 1699 karton, különböző márkájú, magyar zárjegy nélküli cigaretta 8.495.000 Ft., összesen 20.368.400 Ft. értékben került elő, melyet a Vámnyomozók a szállító gépjárművel együtt lefoglaltak.

A Vám és Pénzügyőrség ismeretlen tettessel szemben "visszaélés jövedékkel" bűncselekmény elkövetése miatt indított büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!