A HELYZET

2018.03.08. 06:30

A káosz mint cél?

Pósa Árpád

 

Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke most az egyszer igazat mondott. Kivételes pillanat ez. A volt miniszterelnökhöz ez idáig olyan szavakat lehetett társítani, mint a hazugság vagy a kardlapozás és a szemkilövetés, esetleg a megszorítás, az adósság és a hitel.

Gyurcsány a Civil Rádióban azt mondta, hogy ellenzéki győzelem esetén április 8-a után a következőkre számít: „elhúzódó koalíciós tárgyalások, aminek a végén – én inkább azt feltételezem, hogy – új választás”.

Magyarország már évek óta a biztonság és a fejlődés szigete. Folyamatosan csökken az – éppen a balliberális kormányok által gondosan az egekbe hizlalt – államadósság, nőnek a bérek, az infláció jelképes, a fogyasztás rekordokat dönt.

A gazdaság növekszik, a munkanélküliség már-már megszűnt, az idősek nyugdíjprémiumot kapnak. A gyerekek ingyen jutnak tankönyvhöz, nagy részük ingyen étkezik, sokuk az iskolai szünet alatt is.

Ez a felsorolás igazságtalanul rövid, mégis túl sok ahhoz, hogy el tudnák viselni, ezért Gyurcsány és a teljes ellenzék inkább lerombolná mindezt.

Gyurcsány vélhetően nem gondolta át, hogy pontosan mit mond. Azt sugallja, hogy

kampányukat nem program, hanem a vegytiszta gyűlölet vezérli.

Szavainak lényege ugyanis, hogy az ellenzéknek elképzelése sincsen arról, mit tenne, ha véletlenül megnyerné a választásokat. Győzelmét politikai válság követné, ami káoszba taszítaná az országot.

Most őszintén: lehet ilyen ajánlatra igent mondani?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!