A HELYZET

2018.02.12. 06:30

Báli szezon

Gajdics Ottó

Meg kell tudni állni. Meg kell tanulnia mindenkinek újra ünnepelni. Az ízléstelen tribünök elé kivezényelt tömeg állelkesedése a közelmúltban elvette tőlünk a közösséghez tartozás igazi élményét, de gyermekeink vissza tudják még szerezni. Ez jutott eszembe az idei báli szezon vége felé.

Meg kell tudni állni, mert a robogó vonat ablakából is épp a legközelebbi dolgok válnak érzékelhetetlenné. Alig látszanak az energiát adó vezeték oszlopai, amelyek nélkül lehetetlen lenne a száguldás. És elveszíti értelmét a legnemesebb küldetés, megszűnik a legfényesebb karrier varázsa is, ha nincs időnk miatta a legfontosabbra, a hozzánk legközelebb állók energiát adó szeretetére. Szerezhetünk bármekkora vagyont, legyőzhetjük az összes versenytársunkat, megalkothatjuk a világ legújabb csodáját,

ha közben hagyjuk, hogy kivesszen belőlünk az ember.

Ezért alakultak ki az évezredek során ünnepeink. Fontos persze az ellazulás, a féktelen mulatozás, a gőz kieresztése is, de csak akkor hasznos, ha közben odafordulunk azokhoz, akiknek elérjük a kezét, akiknek segíteni tudunk, akihez tudunk szólni pár jó szót. És ami még ennél is fontosabb, hogy miközben öntelt masinisztaként, aki azt hiszi, ő irányítja a vonatot, átszáguldunk életünkön, legyenek állomások, ahol észrevesszük a felénk integető kezeket, és meghalljuk, amit nekünk akar mondani valaki.

Akinek tehát emberhez méltó célja van, s azt bizton el is kívánja érni, az időben megtanul megállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!