A helyzet

2018.02.23. 06:30

Bajnokok példája

Gajdics Ottó

 

Négy fiatal srác tegnap ismét bebizonyította, hogy nem is olyan nehéz történelmet írni. Tanuljuk meg e négy nevet: Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor! Ők alkotják a férfi gyorskorcsolyaváltót, amely megszerezte Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében. Még most is könny szökik szemembe, ahogy ezt írom.

Pedig soha nem tudtam korcsolyázni. Azt pedig végképp nem tudtam elképzelni, hogyan lehet ezt annyira jól művelni, hogy csodájára járjon az egész világ. Tulajdonképpen sportembernek sem nevezném magam. De lenyűgöz az emberi teljesítmény. Mert látom az átedzett napokat, míg a többiek lógtak, csajoztak.

Átélem az emberfeletti küzdelem hangulatát,

amellyel legelőször önmagukat kellett legyőzniük, hogy a cél egyértelmű lehessen. Ám ők hittek álmaikban, erőt tudtak meríteni valahonnan a legkimerültebb pillanatokban is, és megcsinálták. Elnézve gyakran előtörő össznépi kishitűségünket, nyugodtan példát vehetünk róluk!

Hiszen az idén még nem fagyott egy tisztességeset idehaza. Ha a technika nem lenne olyan fejlett, csúszkálni sem tudnának sehol nebulóink. És akkor jön ez a négy fiatal, telve hittel, energiával, akarattal és kitartással, és leiskolázzák azokat a nemzeteket, amelyek honában előbb tudnak korcsolyázni, mint járni. No jó, túlzok örömömben, de szeretném a fiúknak megköszönni, hogy sikerük ismét rádöbbentett, milyen jó egy közösségbe tartozni ilyen nagyszerű emberekkel, milyen jó magyarnak lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!