A HELYZET

2018.04.14. 06:30

Ráébredni, mi történik itt

Toót-Holló Tamás

 

A magyar választások eredményét megérteni nem annyira nagy kihívás. Ehhez képest igazán megtisztelő, hogy az a Francis Fukuyama is kísérletet tett erre a műveletre, aki a történelem végéről szóló látomásával még 1989-ben avanzsált sokat idézett, de vakhite miatt sokszor lesajnált szerzővé.

Ez a páratlan gondolkodó Twitter-bejegyzést adott közre, amelyben az American Interest magazin egyik,

Hegedüs Dániel által írt cikkét osztotta meg, azzal a kellően baljóslatúnak szánt kommentárral, hogy az EU-nak rá kell

ébrednie, mi történik Magyarországon.

Nem csoda hát, hogy Fukuyama Twitter-bejegyzését az Index azonnal észrevette, át is vette, s innentől fogva ez a vaklárma az összes hazai liberális orgánumot fellármázta. Köszönjük meg ezt nekik, hiszen derűs pillanatokat szereztek vele nekünk. Mert öröm látni, hogy

nem ám a történelem ért véget Magyarországon, hanem a liberális megmondó­emberek aranykora.

Fukuyama helyett pedig inkább olvassuk Samuel P. Huntington műveit, aki szerint nem a liberális demokrácia örök­léte közeleg, hanem a civilizációk összecsapása fenyeget.

S akárhogy is fáj ez a nem magyar érdekek szószólóinak, mi, magyarok már erre felkészülve tesszük a dolgunkat. Az országgyűlési választáson a kultúránk megmaradásáért is kiállva.

Ha van valamire ráébrednie az EU-nak, akkor ez volna az. Hogy mi tényleg azt akarjuk, hogy Magyarország magyar

ország maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!