szponzorált tartalom

2018.04.13. 11:29

„Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is!”

A Földművelésügyi Minisztérium márciusban Baján szervezte meg az Ötkukás Játékok elnevezésű rendezvényét, melynek a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola adott otthont. A rendezvényen mintegy 120 alsó tagozatos gyermek tanulhatta meg játékosan a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát és szabályait.

Játékos vetélkedő a bajai kisiskolásoknak

Az Ötkukás Játékok elnevezés az öt hulladékfajtára utal (papír, műanyag, fém, színes üveg, fehér üveg,) és a szelektív hulladékgyűjtés témakörével ismerteti meg a gyerekeket. A legfontosabb cél, hogy játékokkal, szórakozással tanulják meg környezetvédelmi alapvetéseket és ezáltal kialakuljon bennük a környezettudatos szemléletmód.

A program keretében a gyerekek játékos feladatokon keresztül népszerű sportolók segítségével érthették és tanulhatták meg, miért fontos környezetünk védelme és a szelektív hulladékgyűjtés.

A rendezvényt Erős János a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola igazgatója és Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára nyitotta meg, akiknek köszöntőjét kővetően színpadra lépett Vereczkei Zsolt többszörös aranyérmes paralimpikon úszó és a „Szállj el kismadár” című számra érkezett meg Erdei Zsolt világbajnok magyar ökölvívó.

A sportolók elmondták a gyerekeknek, hogy miért fontos a környezetünk védelme és a szelektív hulladékgyűjtés. Erdei Zsolt azt is elmesélte, hogy ők otthon a családjával kertes házban élnek, így amellett, hogy szelektíven gyűjtik a hulladékot, komposztálnak is.

A beszélgetést követően a két ismert sportoló is szerepet vállalt a feladatokban, ahol a diákok többek között az Ökotwister, a Szelektáló és az óriás „Ki nevet a végén” játékok segítségével ismerhették meg a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját, az azzal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, hogy melyik hulladék milyen színű gyűjtőedénybe való.

A játékok végén a gyerekek egy 13 kérdésből álló TOTO keretében tesztelhették tudásukat a nap folyamán megtanultakból.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában