Úgy vásárolnak helyettünk, mintha mi tennénk

Október elejétől Kecskemét és környékének lakói már online is vásárolhatnak a Tescóban. A szolgáltatás helyi indulásáról Vasmanszki Nórát, a Kecskemét, Talfája úti áruház vezetőjét kérdeztük.

Mely településeken érhető el a most induló Tesco online bevásárlás?
Kecskeméten túl a régióban Ballószögre, Helvéciára, Nagykőrösre, Kiskunfélegyházára, Ceglédre, illetve Nyársapátra szállítjuk ki a megrendeléseket, amelyeket innen, a kecskeméti Talfája úti áruházból fogjuk teljesíteni.

Ez sok-sok ezer háztartást érint…
Országosan már eddig is több mint 1,5 millió háztartást értünk el a Tesco Online Bevásárlással. Kecskemét és környékének bekapcsolásával ez a szám további 85 ezerrel nőtt. Áruházvezetőként külön öröm számomra, hogy a vásárlóink körét tovább bővíthetjük, illetve, hogy ezzel egy időben 25 új kollégát üdvözölhetünk a csapatban.

Említette, hogy a Talfája úti áruház szolgálja majd ki a megrendeléseket. Mit jelent ez pontosan? Hogyan zajlik az online bevásárlás?
Azon kívül, hogy kényelmesebb, és időt spórolunk meg segítségével, nem sokban különbözik attól, mintha bármelyikünk személyesen intézné a saját bevásárlását. A bevasarlas.tesco.hu oldalon vagy a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül leadott rendeléseket az áruházban a bevásárló asszisztens kollégák készítik össze. Feladatuk, hogy úgy válogassanak az áruház polcairól, mintha csak saját maguknak vásárolnának. Ha pedig valamelyik termék épp nem elérhető az áruházban, az asszisztensek helyettesítő terméket választanak, gyakorlatilag úgy, ahogyan mi magunk is tennénk a saját bevásárlásaink során. A rendeléseket ezután a vásárlók által megjelölt kétórás idősávban szállítjuk házhoz. Ez akár 3 hétre előre is leadható, illetve reggel 8 és este 10 óra közötti kiszállítással kérhető, így jól tervezhető és rugalmas bevásárlási formát jelent.

Mi mindent lehet rendelni?
Az online választék is nagyon széles, gyakorlatilag bármit kiszállítunk, ami itt kapható. Persze minden ember más és más, így az egyes vásárlások is eltérőek, de vannak hasonló preferenciák. A Tesco 2013-ban indította el az online bevásárlás szolgáltatását, így érdekes statisztikák vannak arról, mit szeretnek rendelni a vásárlóink. Általában teljes bevásárlásokat kérnek olyan alap dolgoktól kezdve, mint a tej, kenyér, ásványvíz, tészták, fűszerek egészen a háztartási termékekig. Jellemző, hogy a nagyobb, nehezebb élelmiszerekből többet is rendelnek. Ezek közé tartozik például az ásványvíz, tej, kristálycukor, hiszen így elkerülhető a cipekedés. De volt olyan vevő is, aki csupán öt darab Túró Rudit rendelt. Természetesen a kollégáim azt a rendelést is kiszállították.

Mi történik akkor, ha az online megrendelt termék nincs készleten?
Ilyen esetben az asszisztens kollégák olyan helyettesítő terméket választanak, amely árban és minőségben is a lehető legközelebb áll az eredetileg rendelthez. Kiszállításkor a munkatársunk jelzi, ha valamiből helyettesítő terméket hozott, a vásárló pedig eldöntheti, kéri-e vagy sem. Ezt a számlán is külön jelezzük.

Az online bevásárlás elindulásával kevesebb vásárlóra számítanak az áruházakban?
Semmiképp. Az online bevásárlás gyors és kényelmes. Pár perc alatt, akár az utolsó pillanatban is elintézhető, így ideális, ha elfoglaltak vagyunk. Az embereknek ugyanakkor továbbra is fontos a személyes kapcsolat, ezért én inkább kiegészítésként, új lehetőségként tekintek az online bevásárlásra a régióban. A Tesco fejlesztéseinek, köztük az online bevásárlásnak, a telefonos applikációknak, az önkiszolgáló pénztárnak, a Scan&Shop és a Click&Collect szolgáltatásoknak is inkább az a céljuk, hogy minden nappal többet nyújthassunk a vásárlóinknak.

Említette a személyes kapcsolatot. A Tesco mennyire vesz részt Kecskemét életében?
Fontosak számunkra a helyi közösségek, ahol a vásárlóink és a munkatársaink élnek. Ezért többféleképpen is támogatjuk őket. Az áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” programjának nemrég zárult fordulójában például 13 Bács-Kiskun megyei pályázó nyert támogatást többek között sportprogramok, közösségépítő vagy környezetszépítő projektek megvalósítására.

Emellett büszke vagyok arra is, hogy a megyében minden áruházunkban működik a Tesco élelmiszermentő programja. Ennek keretében minden nap a már nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszereket a rászorulóknak adományozzuk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetén keresztül. Eddig megyei szinten már közel 1050 tonna élelmiszeradománnyal segítettünk.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett az MVM okosbútor-pályázatára
szponzorált tartalom
Élő hagyomány: közeledik a Fölszállott a páva döntője
Emmi
Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása
tűzeset / 47 perce
Melléképület égett Bácsalmáson
Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület Bácsalmáson, a Jovánovics utcában szombat délután.
Gyász
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÁNDOR JÓZSEF kecskeméti lakos, 64 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 16-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy MÉHÉSZ ÁRPÁD kecskeméti lakos, 2019. december 6-án, életének 93. évében elhunyt. Temetése 2019. december 17-én, 10.45 órakor római katolikus szertartás szerint lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise 2020. január 10-én, 18.00 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KISS ISTVÁN (Litya) volt KTE Dózsa futballistája kecskeméti lakos, 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 18-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Evangélikus Templomban. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy GULYÁS ISTVÁNNÉ Zsikla Lídia kerekegyházi lakos, 94 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 18-án, 11.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy SZELES GYÖRGY MIHÁLY nyárlőrinci lakos, 47 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2019. december 17-én, 11.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Elrabolt tőlünk a szörnyű halál, elmentél, el sem búcsúztál. Fáradt tested megpihenni tér, jóságos lelked várja az égi bért. Ha tűrőké az Isten országa, a Te lelkednek biztos az lett a hazája. Bocsáss meg, Uram, ha vétkezett, engedd, hogy vigyázzon ránk idelent." CSERNÁT IMRÉNÉ Tánczos Erzsébet halálának 10. évfordulójára. Szerető családja: férje, lányai, vejei és 3 unokája.
"Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlnak az évek, szívből szeretünk, s nem feledünk téged." SZABÓ PÁL JÁNOS halálának 2. évfordulóján. Szerető családja.
"Úgy mentél el, ahogy éltél csendben és szerényen, Drága lelked nyugodjon békében!" Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ GERGELY LÁSZLÓ 2019. december 3-án, 74 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 19-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ROHR JÓZSEF nyugállományú vadászrepülő őrnagy életének 79. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 19-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Kegyeletüket egy szál virággal róják le. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy BUDAI LAJOS nyugalmazott honvéd őrnagy kecskeméti lakos, 65 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2019. december 17-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Aki annyi szeretetet adott, Aki mindig mellettünk volt, örökre elment. Szeretete szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZEGEDI JÁNOSNÉ Szabó Katalin kerekegyházi lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 14-én, 12.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÖRBE MÁTYÁS kerekegyházi lakos, 78 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 14-én, 10.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk BENE JÁNOSNÉ Varga Ilona életének 78. évében elhunyt. Temetése 2019. december 13-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GOLOVICS ISTVÁN JÁNOS matkói lakos, 76 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 15-én, 10.20 órakor a mise előtt kerül sor a matkói templomkertben. Kérjük részvétüket csak egy szál virággal fejezzék ki. A gyászoló család.
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, fáradt tested megpihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LANGÓ KÁLMÁN FERENC 2019. december 6-án, 64 éves korában visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetése 2019. december 12-én, 14.00 órakor lesz a Szabadszállás balázspusztai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik gyászunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Köszönjük, hogy éltél és minket szerettél, nem haltál meg, csak álmodni mentél." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága feleségem, szeretett édesanyánk, anyósunk és nagymamánk HEGEDŰS GYÖRGYNÉ Börönde Julianna kecskeméti lakos, életének 82. évében 2019. december 7-én rövid, súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2019. december 13-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Még most is ég a csillag, ahogy ottan, arany-tüzekkel ékszeres az égbolt, csak én nem égek már, ki úgy lobogtam." (Kosztolányi Dezső) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. VARGA MÁRTON keceli lakos, életének 89. évében az örök vadászmezőkre távozott. Temetése 2019. december 10-én, 11.00 órakor lesz a keceli temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KEMENCZEI JÁNOSNÉ Ordasi Borbála fülöpházi lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 13-án, 14.00 órakor lesz a fülöpházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ÁBRAHÁM ÉVA kecskeméti lakos, 56 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2019. december 12-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak akik utolsó útjára elkísérik. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm" Zsolt. 23,1 A boldog feltámadás reményében tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BAKOTA ANDRÁS életének 89. évében, 2019. november 24-én elhunyt. Utolsó földi útjára 2019. december 11-én, szerdán, 10.00 órai kezdettel kísérjük a református egyház szertartása szerint a kecskeméti Református Temetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük! Kecskeméti Református Egyházközség
galériával / 1 órája
Adventi koncertet adtak a soltvadkerti evangélikus templomban
Barta Zsolt
tematikus projektnap / 1 órája
Nicolas Schöffertől tanulnak a jövő képzőművészei Kalocsán
Gábor János
UNESCO / 1 órája
Kulturális világörökség lett a thai masszázs
videóval és fotókkal / 2 órája
Egy évtizede tornáznak együtt a kecskeméti nyugdíjasok
Horváth Péter
Alpesisí-vk / 2 órája
Sofia Goggia győzött szuperóriás-műlesiklásban
önjáró lett / 2 órája
Megtanult telefonálni a Windows 10