hirdetés

2019.03.02. 00:00

Továbbképzések, mesteravatás, rendezvények

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának alelnöke számolt be a napokban az előző kézműipari tagozati ülés óta eltelt időszak eseményeiről a szervezet kecskeméti székházában.

Barta Zsolt

Tasi László, a BKMKIK kézműipari tagozati alelnöke tartott ismertetőt

Fotó: Barta Zsolt

Tasi László kamarai alelnök egyebek mellett megemlítette, hogy tavaly a Szobafestő-Mázoló Tapétázó Országos Ipartestület vezetésével együttműködési megállapodást írtak alá. A tagozat delegált az alelnök személyében zsűritagot az OSZTV elődöntőjébe is. Az SZKTV-döntőben országos zsűritagként pontozott a kamarai elöljáró. Szólt arról is, hogy a fiatalok szakmák iránti érdeklődését a Szakmák Éjszkája című program segítségével próbálták felkelteni. Megrendezték a Kézműves Napot, amely a szobafestő és mázoló szakemberek számára nyújtott magas szintű továbbképzést. Tavaly két alkalommal rendeztek mesteravatást. Tavasszal Hatósági Kerekasztal-megbeszélést rendezett a szervezet, amelyen a megyei kormányhivatal és a NAV, a megyei katasztrófavédelem szervezetek vezetői vettek részt.

Megrendezték a Lábápolók, Kézápolók és Műkörömépítők Országos Szakmai Klubjának eseményét is. Ehhez hasonló szakmai rendezvényt szervezett a Fodrász Klub, amely januárban kezdte működését. Ez utóbbi tevékenységéről Vargáné Balázs Mária beszélt. A fodrász-mestervizsgabizottság elnöke hangsúlyozta, hogy negyedévente magas szintű szakmai továbbképzéseket rendeznek a jövőben a megyei szakemberek számára. Karádi János, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület elnökhelyettese a testület szerepéről tartott ismertetőt. Az EUROSKILLS Európa-bajnokságról, a Szakmasztár Fesztivál és szakmai versenyekről Ördög Dóra, a BKMKIK szakképzési igazgatója tartott ismertetőt a tagozati beszámoló keretében.

Tasi László, a BKMKIK kézműipari tagozati alelnöke tartott ismertetőt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában