szponzorált tartalom

2020.07.06. 08:43

Több százezer forint ösztöndíj várja a Szegedi Tudományegyetem tehetségeit

A Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb felsőoktatási intézményeként nemcsak 120 ezer forint egyszeri támogatásban részesíti első helyes jelentkezőit, hanem számtalan további ösztöndíjjal segíti tehetséges hallgatóit a tanulmányok során.

Fotó: SZTE

 

Jól döntenek a brit QS rangsor szerinti legjobb magyar egyetemre felvételizők. A Szegedi Tudományegyetemen olyan egyedülálló lehetőségekkel és ösztöndíjakkal várják a felvételizőket, amilyeneket más hazai felsőoktatási intézmények nem nyújtanak. Azok a tehetséges hallgatók, akik folyamatosan figyelik az aktuális pályázati kiírásokat, és jól pályáznak, akár több százezer forint ösztöndíjra is szert tehetnek szegedi tanulmányaik során.

Ösztöndíjak, pályázatok, jegyzettámogatás és ingyenes utazási bérlet

Az SZTE államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatói tanulmányi eredményük alapján ösztöndíjban részesülnek, emellett az egyetem félévente tankönyv- és jegyzettámogatással járul hozzá a hallgatók sikeres tanulmányaihoz, utalvány formájában. Rendszeres szociális ösztöndíjra is pályázhatnak a diákok, ahogyan az ingyenes utazási bérletre is – szintén szociális alapon.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács évente kiírt kiválósági listája külön rangsorban értékeli az alap-, mester-, valamint az osztatlan képzések hallgatóit, a sportolókat és művészeket, valamint a doktoranduszokat. A hallgatói teljesítmények függvényében bronz, ezüst és arany fokozatú tagság érhető el, az egyes fokozatokhoz 20 és 80 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjak társulnak. A szegedi egyetem tehetségeit támogatja a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány is, mely évente öt hallgatót részesít fejenként 200 ezer forintos ösztöndíjban, és 50 ezer forintos különdíjakat is kioszt.

Évente mintegy 100 hallgató részesül az SZTE-ről Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban, amely egy teljes tanévre, azaz 10 hónapra szól, összege pedig 40 ezer forint havonta. Az egyetem tehetséggondozó programjai mellett a hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer és az „Út a felsőoktatásba” esélyteremtő program. Emellett az SZTE több karán is elérhetők speciális kormányzati és vállalati ösztöndíjak.

Az ilyen pár tíz-, vagy akár százezer forintos tételek komoly segítséget jelenthetnek a tanulmányok során. További részletek az SZTE Felvételi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában