hirdetés

2019.05.04. 00:00

Támogatják a gyakorlati oktatók képzését

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatott kamarai gyakorlati oktatói képzést szervez az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzést folytató szervezetek oktatói számára, a megyében több képzési helyszínen.

Barta Zsolt

Gyakorlati képzés a kiskőrösi Wattay középiskola műhelyében

A munkáltatóknál 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességben részesülnek.

„31. § (3) Mentesül az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott követelmény alól az a gyakorlati oktató, aki

a) azon szakképesítések tekintetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, szakirányú mestervizsgával rendelkezik,

b) az oktatott, állam által elismert

ba) szakképesítés szakirányának megfelelő felsőfokú végzettséggel és legalább kétéves szakirányú szakmai gyakorlattal, vagy

bb) szakirányú szakképesítéssel és felsőfokú végzettséggel, valamint legalább ötéves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik,

c) a vendéglátóipar ágazatba tartozó szakképesítést olyan gyakorlati képzőhelyen oktatja, amely – a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter által rendeletben meghatározott – vendéglátóipari egységben folytat gyakorlati képzést, vagy

d) a 60. életévét betöltötte.”

Gyakorlati képzés a kiskőrösi Wattay középiskola műhelyében

A képzés 50 órás, 25 óra elmélet és 25 óra tréning, melyben a résztvevők segítséget kapnak a fiatal generációkkal való bánáshoz és a képzéssel kapcsolatos iratokban, feladatokban való eligazodásban, valamint a gyakorlati oktatói munka során felmerülő kihívások kezelésében.

A képzést követő vizsga sikeres teljesítése után a résztvevők megkapják a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hivatalos tanúsítványát a kamarai gyakorlati oktatói végzettségről.

A képzéshez a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 80 százalékos támogatást nyújt, így a jelentkezőnek (vagy munkáltatójának) a 20 százalékos önrészt kell befizetni. A jelentkezésekkel, képzések megvalósulásával kapcsolatos egyéb kérdésekkel keresse a kamara gyakorlati oktatói referensét a 76/501-519-es telefonszámon!

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában