PR

2018.03.23. 11:39

Rachmaninov klasszikusaival érkezik az Óbudai Danubia Zenekar Kecskemétre

Márciusban sem marad zenei csemege nélkül a kecskeméti közönség, a Filharmónia Magyarország szervezésében az Óbudai Danubia Zenekar koncertjén élhetünk át felemelő pillanatokat.

Az Óbudai Danubia Zenekar Stanislav Kochanovsky karmesterrel

A zenekar Magyarország legfiatalabb, de komoly nemzetközi elismertséggel rendelkező szimfonikus együttese. Repertoárja kialakításánál nagy hangsúlyt fektet a magyar kortárs zenei művek megismertetésére, valamint a klasszikusok mellett ritkán játszott zeneszerzők darabjait is bemutatja. Március 27-én a zenekar a Modern Idők elnevezésű koncertsorozatának 3. koncertjével érkezik a városba. A Hírös Agóra hangversenytermében két fantasztikus darab, Rachmaninov III. zongoraversenye és I. szimfóniája csendül majd fel.

Sakata Tomoki a Maestro Nemzetközi Karmesterverseny nyitóhangversenyén

A III. zongoraverseny, a zongoristák Mount Everestje, melynek New York-i bemutatóján maga a szerző ült a zongorához. A versenymű világhírnevéhez a David Helfgott ausztrál zongorista életét feldolgozó Ragyogj! című film is hozzájárult. A kecskeméti hangversenyen a virtuóz játékáról ismert, Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny első díjas, Sakata Tomoki szólaltatja meg a zongorát. A koncert második felében Rachmaninov I. szimfóniáját hallhatja a közönség az Óbudai Danubia Zenekar kitűnő tolmácsolásában. A fordulópontot jelentő művet az orosz zeneszerző 1895-ben komponálta, majd két évvel később Szentpéterváron mutatták be.

Stanislav Kochanovsky karmesterr

Az est karmestere az ifjú orosz tehetség, Stanislav Kochanovsky, aki fiatal kora ellenére a klasszikus zenei élet élvonalába tartozik. „Kochanovsky a mai Oroszország egyik legnépszerűbb és legígéretesebb fiatal karmesterének tartom” – nyilatkozta róla Viktor Jampolszkij.

Részletek: www.filharmonia.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában