Népszerűek az otthonteremtési támogatások

Már két hónapja igényelhető a Babaváró támogatás, de az érdeklődés töretlen a termék iránt; az első két hónapban több mint 18 ezer család igényelte a kölcsönt az OTP Banknál, amelyből már több mint 8 ezret folyósított is a hitelintézet. Az igényléseket elsősorban Budapesten és környékén nyújtották be, de Magyarország északi régióiban is komoly az érdeklődés.

A Babaváró támogatás olyan szabad felhasználású kölcsönt kínál a fiatal házaspároknak maximum 10 millió forintig, amely a teljes futamidőre, maximum 240 hónapra kamatmentessé válik, ha öt éven belül megszületik az első gyermekük. Ekkor a család kérheti a törlesztés szüneteltetését három évre, amivel a futamidő is meghosszabbodik. Ha viszont megszületik a második és harmadik gyermek is, a fennmaradó tartozást gyermekvállalási támogatás formájában átvállalja a kormány.

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

„Az OTP Bank az állami támogatások szakértőjeként sokéves tapasztalattal rendelkezik a Babaváró kölcsönhöz hasonló termékek közvetítése kapcsán. Szakértő kollégáink országszerte, közel 400 fiókban várják az érdeklődőket. Az ügyfeleink gyors és papírmentes ügyintézésre számíthatnak, a Babaváró kölcsönt átlagosan néhány napon belül folyósítjuk” – emelte ki Balogh Tamás, az OTP Bank Dél-alföldi Régiójának lakossági ügyvezető igazgató-helyettese.

Ugyancsak július elejétől érhetők el a Családok Otthonteremtési Kedvezményének újabb formái, a falusi és használt CSOK-hitel.

A falusi CSOK külterületen lévő tanya, birtokközpont esetében bárhol, belterületen belül pedig közel 2500 kistelepülésen lévő lakásra igényelhető. Ez a vissza nem térítendő támogatás lakásbővítésre és/vagy korszerűsítésre fordítható, akár a használt lakás vásárlására igényelt kölcsönnel együtt is. Vásárlással egybekötve a falusi CSOK összege szintén maximum 10 millió forint lehet. Fontos kitétel, hogy vásárlásra kizárólag a támogatás fele fordítható, a fennmaradó részt bővítésre és/vagy korszerűsítésre kell fordítani. Használt lakás korszerűsítésére vagy bővítésére 3 vagy több gyermek esetén maximum 5 millió forint igényelhető. Kamattámogatott hitel is kérhető a falusi CSOK mellé, amelynek összege 3, vagy több gyermek esetén akár 15 millió forint is lehet.

Szintén fontos változás, hogy már használt lakás vásárlására is felhasználható a kedvezményes, akár a teljes futamidőre rögzített, fix kamatozású kölcsön. Korábban ezt a kamattámogatást csak új lakóingatlan építésére vagy vásárlásra lehetett igényelni. Tekintve, hogy az ingatlan tranzakciók több mint 90 százaléka a használt lakások piacán zajlik, ez óriási segítséget jelenthet a családok számára.

Igénylés előtt érdemes felkeresni az OTP Bank honlapját (www.otpbank.hu), vagy felhívni a hitelintézet telefonos ügyfélszolgálatát, ahol a hitelintézet munkatársai tájékoztatást adnak, de akár időpont is foglalható a fiókokba.

Az OTP Bank tanácsai a Babaváró kölcsön igénylése előtt állóknak:

 • Már kiállított TB igazolással érkezzenek a bankfiókba.
 • Ha már túl van a feleség a terhesség 12. hetén, akkor hozza magával a terhes-gondozási kiskönyvét (orvosi pecsét és aláírással).
 • A következő azonosító dokumentumokat ne hagyják otthon:
  • Érvényes magyar személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány
  • Lakcímkártya magyarországi állandó lakcímmel és személyi azonosító számmal
  • Adókártya, mely tartalmazza az adóazonosító jelet
  • Ha az elmúlt 3 hónapban nem az OTP Banknál vezetett bankszámlára érkezett jövedelmük, 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, vagy utolsó 3 havi bankszámlakivonat szükséges
  • Tájékozódjanak előzetesen az OTP Bank honlapján, a jogosultságról, szükséges dokumentumokról.
 • Kalkulálják ki előzetesen a törlesztő részletet az OTP Bank kalkulátorával.
 • Kérdés esetén érdemes felkeresni az OTP Bank honlapját, vagy felhívni a hitelintézet telefonos ügyfélszolgálatát, ahol további tájékoztatást adnak a munkatársak és időpont is foglalható.

 

Hozzászólások

Kecskemét Sebestyén Hajnalka
Fekete Béla kocsigyűjtő egyik fiákerén még Sissi is utazott
labdarúgás - megye I. / 19 perce
Tarolt a Kiskőrös a derbin
A szomszédvári rangadók fordulójában három derbi is akadt, ezek egyike volt a Kiskőrös-Akasztó örökrangadó.
Gyász
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÉTER ALBERTNÉ Lívia néni kecskeméti lakos, 95 éves korában 2019. október 1-jén örökre elaludt. Kérésének megfelelően hamvasztás utáni búcsúztatása szűk családi körben történt. Emlékét örökké megőrizzük. A gyászoló család.
"Csak az idő múlik, feledni nem lehet. Szívünkben örök fájdalom és szeretet." Fájó szívvel emlékezünk BAKOS JÓZSEF halálának 1. évfordulóján. Felesége és Keresztlányai.
"Egyetlen voltál e világon s múlhatatlanul örök. Elmentél? Igen. Te messze jársz, és én itt ringatlak az ölemben s ha fáradt leszek, átadlak a fiamnak s ő így tovább itt voltál s nem tűnhetsz el többé a szívünkből és a szemünkből." Kassák Lajos Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték, szerették, hogy szeretett édesapánk B. KISS ISTVÁN életének 81. esztendejében 2019. október 2-án hajnalban eltávozott. Katonai tiszteletadás mellett búcsúzunk hamvaitól 2019. október 16-án, szerdán 11.45 órakor a kecskeméti Köztemető fehér ravatalozójánál. Kérjük szerettünktől csak egy szál virággal búcsúzzanak. A gyászoló család.
"Számunkra Te sohasem leszel halott, fent ragyogsz majd, mint a csillagok." Megrendülten tudatjuk , hogy a legdrágább férj, édesapa, nagypapa, dédnagypapa Dr. SZENÁKY JÁNOS gyémántdiplomás jogász ny. megyei bírósági tanácselnök, tanácsos a Munka Érdemrend kitüntetettje az Igazságügy Kiváló dolgozója életének 88. évében, boldog házasságának 60. évében súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2019. október 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászolják: felesége, gyermekei, unokái, dédunokái, vejei és a népes rokonság.
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, fáradt tested megpihenni tért. Az angyalok kísérnek utadon, Lelkednek legyen örök Béke és nyugalom." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÁN ZOLTÁN kecskeméti lakos, életének 56. évében elhunyt. Temetése 2019. október 18-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak, akik FEJES TIBOR temetésén megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk,hogy BODOR MÁTYÁS kecskemét lakos volt MEZŐGÉP /Agrikon/ dolgozója, rövid betegség után 2019. október 5-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 14-én /hétfőn/, 15.00 órakor kecskeméti Köztemetőben. Gyászoló család.
Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk. Róm.14,8/b Urunk akaratában megnyugodva, szomorú szívvel értesítjük, hogy VÁN LÁSZLÓNÉ Horváth Magdolna Julianna általános iskolai tanárnő volt kecskeméti lakos, életének 89. évében 2019. október 7-én hazatért Teremtőjéhez. Életéért Istennek hálát adva búcsúzunk szerettünktől, 2019. október 14-én, 14.00 órakor a Kiskunhalasi Új református temetőben, a református egyház szertartása szerint. Gyászoló család 6400 Kiskunhalas, Pipacs utca 5.
"A fájdalmat nem enyhítik a múló évek, Mosoly mögött is ott vannak a fájó könnyek. Gondolatban velem vagy, bármerre is járok, Tudom hogy nem jössz és én mégis várlak..." SZABÓ ISTVÁN halálának 15. évfordulójára. Szerető feleséged és családod.
"Küzdöttél, de már nem lehet, Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." A Gyászoló Család tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SUHARI NAGY LÁSZLÓNÉ Kis-Rigó Gizella 2019. október 6-án életének 75. évében elhunyt. Drága halottunkat 2019. október 14-én, 11.00 órakor a római katolikus egyház szertartása szerint kísérjük utolsó útjára a lajosmizsei temetőben. Emlékét szívünkben őrizzük! Gyászmise: 2019. október 14-én, 12.30 órakor a Ménteleki Templomban.
"Búcsú, mit nem mondtál ki elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KULCSÁR JULIANNA kecskeméti lakos, 65 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2019. október 14-én, 13.00 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Ezúton tudatjuk mindenkivel, aki szerette, hogy FARAGÓ ZOLTÁN 2019. október 1-jén, életének 29. évében eltávozott közülünk. "Minden elmúlik, mint az álom Elröpül, mint a vándormadár, Csak az emlék marad meg a szívben, Halványan, mint a holdsugár." Felejthetetlen, drága halottunkat 2019. október 15-én, 15.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Szerető családja
"És mégis vallom, tiszta szívvel, ellenében cudar világnak, lehet mindhalálig szeretni, ha elcsitulnak is vágyak." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ANTALFY ISTVÁN kecskeméti lakos, 95 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása szűk családi körben lesz. A gyászoló család.
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy MIHÁLOVICS FERENC kecskeméti lakos, 2019. szeptember 30-án elhunyt. Szeretett halottunk hamvasztás utáni temetése 2019. október 11-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben polgári szertartás szerint. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LANGÓ ISTVÁNNÉ Domokos Anna kecskeméti lakos, 95 éves korában rövid szenvedés után 2019. szeptember 29-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 11-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise 2019. október 17-én, 8.00 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, Fáradt tested megpihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, Szeretetünk elkísér égi otthonodba" Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy SIPOS SZABÓ LÁSZLÓ 86 évesen 2019. szeptember 30-án elhunyt. Drága halottunk temetése 2019. október 11-én, 14.00 órakor lesz a jakabszállási temetőben, a római katolikus egyház szertartása szerint. Lelki üdvéért az engesztelő szentmisét 2019. október 11-én, 15.00 órakor a jakabszállási templomban mutattatjuk be. Soha el nem múló szeretetünk őrködik nyugalmad felett! Búcsúztatja a gyászoló család, rokonok, ismerősök.
"Mi ő nekünk? az el nem mondhatom, Mert nincs rá szó, nincsen rá fogalom; De megmutatná a nagy veszteség: Ha elszóltaná tőlünk őt az ég... " (Petőfi Sándor) 2019. szeptember 23-án véget ért egy hosszú, küzdelmes, de örömökkel teli életpálya. Szerettei körében búcsút vett a családjától és 88 éves korában örökre lehunyta szemét SZEVERÉNYI MÁRTONNÉ (sz. Becze Erzsébet) Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 14-én (hétfőn), 14.00 órakor lesz a Köztemető ravatalozójában, Kecskeméten. Kérjük a gyászunkban osztozókat, hogy egy szál rózsával búcsúzzanak el tőle! Védőnői pályafutása emlékére a koszorúra szánt összeg a nevével átutalható az ALFA Szövetség által végzett gyermekmentő munka támogatására (számlaszám: 11702036-20642239). A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy HAJAGOS LÁSZLÓNÉ Csernák Piroska kecskeméti lakos, 77 éves korában, hosszú betegség után, csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 11-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSŐSZ SÁNDORNÉ Deák Julianna izsáki lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2019. október 11-én, 10.00 órakor lesz az izsáki felső temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
KOMÁROMY ERNŐNÉ született Nagy Éva kertész technikus Kecskemét Jósika u. 11. sz. lakos 2019. szeptember 19-én hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt. Kérésének megfelelően hamvasztás utáni búcsúztatása szűk családi körben történt. Emlékét örökké megőrizzük. A Gyászoló Család.
Dantétól ihletve / 36 perce
Rómában nyílik kiállítása Madarassy István ötvösművésznek
reneszánsz / 56 perce
Annyian rendelnek a retró hanghordozóból, hogy nem bírják a gyártók
kutatás / 1 órája
Megfiatalítja a szervezetet a gyors gyaloglás
baleset / 1 órája
Hármas karambol történt az 53-ason Akasztó közelében
baon.hu
örömhír / 1 órája
Keira Knightley meglepő bejelentést tett
Kalocsa / 2 órája
Címzetes főorvosi címet kaptak
Gábor János