szponzorált tartalom

2019.07.03. 00:00

Mustra Bácskai Napot szervezett a kereskedelmi és iparkamara

Gazdára találtak a Kiváló Bácskai Termékdíjak. A közelmúltban adták át a hagyományos Bácskai Napon az arra érdemesnek minősült vállalkozásoknak, termelőknek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott elismerést, amit egy éven át használhatnak termékeiken a gyártók. Jelzésértékűnek nevezhető, hogy már a rendezvény megnyitásakor is akadt olyan, aki portékája mellé a tavaly kiérdemelt védjegyet helyezte.

A kamarai rendezvény presztízsét az is mutatja, hogy a Vajdaságból is érkeztek bemutatkozó cégek

Határon innen és határon túlról egyaránt érkeztek kiállítók, termelők a Bácskai Kultúrpalotában megrendezett ünnepi eseményre, ami ünnepség, bemutatkozási, kóstoltatási és árusítási lehetőség.is egyben. Először 2005-ös Bácska Expón adott ki védjegyeket a kamara.

– Néhány évtizede, 15–20 éve nagyon nagy tábora volt annak a nézetnek, hogy az igazán jó, egészséges, biztonságos élelmiszerek a globális gazdaság által megtermelt és feldolgozott, általában külföldről származó élelmiszerek. A vásárlási szokásoknál azt lehetett tapasztalni, hogy mindeki ilyeneket keresett és vásárolt – mondta megnyitójában Zsigó Róbert, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős államtitkára. Így folytatta: – Mára ez – többek között a hasonló rendezvényeknek és az itt megjelent és más termelőknek köszönhetően – kezd kiegyenlítődni. Egyre tudatosabbak a vásárlók, egyre inkább keresik a helyben megtermelt, feldolgozott, előállított termékeket. Gál József, a kamara megyei elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi folyamatokba illeszkedik a Bácskai Nap, hiszen a slow food kezdeményezés a komótos, a minőséget előtérbe helyező fogyasztásból igyekszik divatot teremteni.

A kamarai rendezvény presztízsét az is mutatja, hogy a Vajdaságból is érkeztek bemutatkozó cégek

– Ebbe az eszmerendszerbe beleillik a Kiváló Bácska Termékdíj kezdeményezés. Ezeknél elsősorban nem a profit a cél, hanem a hagyományok, a tudás, a kiváló termőhelyi adottságok és módszerek révén kitűnő termékek előállítása. A rövid szállítási utak, a minőség és a helyi termelők támogatása is fontos, erős gazdasági érdek. Szép számmal vannak jelen, ami nagy öröm.

A határon túlról érkezettek is azt mutatják, hogy a térség az államhatártól függetlenül egységes. A folyamatot folytatni kell, a védjegyet, mint marketingeszközt talán még jobban ki lehetne használni – hangsúlyozta az elnök a védjegyek átadása előtt.

Kiváló Bácskai Termékdíjasok lettek 2019-ben

Szévald István (Nemesmilitics) – Kulen, Stranszki Júlia – 8 tojásos halászlé és csuszatészta, Házi Pirospaprika Kft. – füstös grillfűszerkeverék és Reform Vito ételízesítő, Pencz Pál – Kobolya natúr joghurt, Bányai György (Chilli Baja) – mézes BBQ-szósz, Taskovics Zsolt – levendulás akácméz, Harti Imre – akácméz, Hurtony méhészet – galagonyaméz, Kőszegi Jánosné – monostori sós, lilahagymás, túrós rétes, zabpelyhes málna- és birsrétes, Kápolnás Szikvíz Kft. – D-Soda Water és Ká-Pi víz, Göldner Tibor (Tibi Cukrászat) – Alvés, Zoland Family Kft. – sós karamellás kézműves bonbon, Vidéki Péter Vidéky-Ökoporta – Gabi citromfű-menta szörp, Kelemen Szilvia – málnalekvár-, meggylekvár-, és savanyúságcsalád, Bácsalmásért Szociális Szövetkezet – meggyszörp és homoktövises almalé, Etsberger Teréz – mediterrán fűszercsomag, Madarasi Pálinkaház – madarasi körte- és meggypálinka, limitált prémium pálinkacsalád, Lux Barát Bitter, Bajai Pálinka Kft. – cigánymeggypálinka, Aladics Borászat – cabernet sauvignon 2017, Zdravo Produkt – 100%-os málna, Nagyné Verbászi Ágnes – vegyes mézespuszedli, Vinarija Stanimirovic – vörösbor pedro, Vinarija Radoslav Tripkovic – fehérbor, grigio.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában