szponzorált tartalom

2018.01.02. 15:34

Mercedes-Benz alkatrészek készülnek a VER-BAU Werkben

December utolsó napjaiban megszületett a megállapodás és a felek aláírták azt a hosszútávú bérleti szerződést, mely alapján a Som-Plast Kft. a kecskeméti VER-BAU Werkben közel 10.000 négyzetméteren folytatja majd termelését.

A 25 éves múltra visszatekintő, kaposvári székhelyű autóipari beszállító főként fröccsöntött műanyagok gyártásával, kompozit hőformázással és szerszámgyártással foglalkozik. Az elmúlt években is folyamatosan bővítette kapacitását, Kecskeméten 2011 óta van jelen.

A VER-BAU Werkben a Mercedes bizonyos típusaihoz állítják elő az ajtók belső borításának alapjául szolgáló speciális préselt előgyártmányt, illetve lökhárító alktarészeket fröccsöntenek (SMP).

Mint arról már korábban hírt adtunk, a VER-BAU Werk – a VER-BAU Kft. leányvállalataként – néhány évvel ezelőtt vásárolta meg a Knorr-Bremse Kft-től a komplett gyárterületet, mely mintegy 50.000 négyzetméteren terül el Kecskeméten, a Külső Szegedi úton, a Fornettivel szemközt.

A VER-BAU Werk célja ezzel az volt, hogy az adásvételt követően bérbe adja a közel 25.000 négyzetméternyi iroda, raktár és gyártócsarnokokból álló komplexumot különböző bérlő cégek számára.

– A mostani megállapodással elértük célunkat, hiszen a VER-BAU Werk kihasználtsága – a Magyar Posta múlt havi beköltözésével együtt – gyakorlatilag meghaladta a 95 %-ot. A két említett cégen kívül még további neves vállalatok is jelen vannak a Werkben – mondta Weninger Richárd, a VER-BAU Werk ügyvezetője.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában