PR Cikk

2020.10.30. 23:55

Méltó pihenőhely a mentősöknek

Második konténerét telepítette le Kecskeméten a mentőszolgálat munkájának segítésére a VER-BAU Kft. #maradjunkegészségesek

A vörös zónában dolgozó mentősök ezentúl a VER-BAU fűtött, korszerű konténerében tölthetik pihenőidejüket. Az adományt Weninger Richárd ügyvezető adta át Horváth Mihálynak, a megyei mentőszervezet vezetőjének.

A covid-esetekkel vörös zónában dolgozó mentőápolóknak a szabadidőközpont Csabay Géza körút felőli bejáratánál alakítottak ki egy ideiglenes állomást, ahol kivonulásaik után védőruházatuk és gépjárművük esik át közel egy-egy órás fertőtlenítésen. A bajtársak mindeddig a jegyszedő pagodában tölthették el ezt az időt, ami a szűkössége, a beázások és a hideg miatt közel sem volt valódi pihenésre alkalmas.

A VER-BAU erről tudomást szerezve a napokban letelepítette második konténerét a megyei szolgálat munkájának segítésére. A komfortos konténerben áramellátás, fűtés, íróasztal és kényelemes bútorok biztosítják, hogy méltóbb körülmények között pihenjen felváltva a szolgálat közel hetven munkatársa.

Az átadáskor Horváth Mihály, a mentősök megyei szervezetének vezetője elmondta, a járvánnyal jelentősen kibővült szolgálatuk feladatköre.

– A kivonulások mellett naponta átlagosan 200 helyszínre kell eljutnunk a tesztelések miatt megyeszerte – mondta Horváth Mihály. A vezető mentőtiszt hozzátette: kollegái helytállnak, de körülményeik javítása mindannyiunk érdeke. Megköszönte a VER-BAU ügyvezetőjének, hogy kérésük halló fülekre talált és a két konténerrel összesen már több millió forintot áldoz a cég nemcsak a mentősök, hanem ellátottjaik körülményeinek javítására.

– Tisztelettel és köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, így a mentősöknek is – mondta Weninger Richárd. A VER-BAU Kft. ügyvezetője hozzátette, a járvány mindannyiunk életét megváltoztatta, de a mentőszolgálat dolgozóinak ez különösen nagy leterheltséget és veszélyeztetettséget hozott. – A mentősök normál körülmények között sem stresszmentes munkája folyamán meghatározó jelentősége van annak, milyen körülmények között pihennek. Nem csak a mentősök érdeke, ha télvíz idején száraz, fűtött és kényelmes helyen pihenhetnek, hanem azé is, akihez legközelebb kiérkeznek – adta át a konténer kulcsát Weninger Richárd.

A VER-BAU áprilisban letelepített első konténerét jelenleg az időpontra behívott – kontakt kutatások során látótérbe került – tünetmentes, de fertőzésgyanús esetek tesztelésére használja a mentőszolgálat.

A vörös zónában dolgozó mentősök ezentúl a VER-BAU fűtött, korszerű konténerében tölthetik pihenőidejüket. Az adományt Weninger Richárd ügyvezető adta át Horváth Mihálynak, a megyei mentőszervezet vezetőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában