13°
25°
14°

Megérkezett Kecskemétre a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ha május, akkor sátrat bont Kecskeméten a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az ország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkuszának kecskeméti állomásán idén is káprázatos produkciók várják a szórakozni vágyó közönséget. Az Ifj. Richter József igazgatása alatt álló cirkusz a hagyományos értékeket ötvözi a modern trendekkel: a világ legkiválóbb, legnevesebb cirkuszművészeivel büszkélkedhet a társulat.

Tizenkét ország válogatott artistái várják a szórakozni vágyó közönséget látványos, izgalmas és lélegzetelállító produkciókkal. – Az ország legszínvonalasabb utazó cirkuszaként különös figyelmet fordítunk arra, hogy igazán minőségi produkciókkal kápráztassuk el közönségünket. A cirkusz 70 artistáját 12 ország legjobbjaiból választottuk be a társulatba, így vannak argentin, brazil, kolumbiai, kenyai és számos európai artistánk – mondta Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A társulat valóban a cirkuszvilág krémje, amit az is bizonyít, hogy idén januárban a Magyar Nemzeti Cirkusz beírta magát a cirkusztörténelembe: Monacoban Arany Bohóc Díjat, vagyis a cirkuszművészek Oscar-díját nyerte el három produkciójával. Ebből a díjból mindössze kettőt nyertek el Magyarországon és mindkettőt a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatában. A díjat Stephanie és Albert monacói hercegi pár adta át Ifj. Richter Józsefnek és a fellépő cirkuszművészeknek.

A nézők Magyarországon először láthatják a dupla halálkerék produkciót. Az artisták négy kerékben biztonsági kötél és háló nélkül ugranak és szaladnak az alattuk tátongó mélység fölött. Műsorukat Budapesten, Kínában, Moszkvában Arany Díjjal, Monacoban Bronzzal jutalmazták.

A Kolumbiai Magasdrót Csoport idén ismét a cirkusz vendége, immár hét kötéltáncossal, akik szintén védőháló és biztonsági kötél nélkül mutatják be életveszélyes produkcióikat. Igazi kuriózumnak számít a cirkusz világában a hét személyes piramis, amit a világon egyedül ők tudnak bemutatni.

A cirkusz több mint 100 idomított állata között a nézők láthatnak tevét, zsiráfot, elefántokat, zebrákat, pónilovakat és oroszlánokat. Idén először háziállatok – sertések, kecskék, szamarak – is felvonulnak a porondon.
A Magyar Nemzeti Cirkuszban láthatja a közönség a világ legnagyobb egzotikus állat-produkcióját, amiben több mint 30 állat van egyszerre a porondon. Ez a produkció volt az egyik, amely elnyerte a monacói Arany Bohóc díjat.

Európa legvérfagyasztóbb vadállat produkciója is itt látható. A temperamentumos oroszlánszám szintén Arany díjat nyert.

A produkciókat nyolctagú fúvószenekar és szemkápráztató fényjáték kíséri. A műsorszámok között pedig Don Christian, a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany díjas bohóca szórakoztatja a kicsiket és nagyokat.

Ifj. Richter József szerint a cirkuszi tradíció és saját 24 éves történetük mindig jobb és jobb előadásokra sarkallja őket és egy közös cél hajtja a társulat összes tagját: hogy vidéken is világszínvonalú cirkuszt láthasson a közönség. Ennek fokmérője pedig a számtalan pozitív visszajelzés és szeretet, amit közönségüktől kapnak.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a legkisebbektől a legnagyobbakig vár mindenkit május 16-tól 27-ig a megszokott helyen, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ Nyíri út felőli oldalán.

Hozzászólások

Legolvasottabb

1
Száz kilométer út újul meg idén a megyében
2
Egy kecskeméti apát és fiát fogta el a TEK (videó)
3
Totálkárosra tört az Alfa Romeo az 55-ösön
4
Családtagot vesztett el a kecskeméti állatkert Zarával
5
Eltűntek a kertekből az idénymunkások
Kiskunhalas
A Zagyva Banda muzsikált a kiskunhalasi Folk Esten
gyanús kapcsolatok / 6 órája
Napoli-játékosok segíthettek a maffiának
A Napolitól távozó Pepe Reinát, valamint a klub korábbi labdarúgóit, Paolo Cannavarót és Salvatore Aronicát azzal vádolják, hogy kapcsolatban álltak a nápolyi székhelyű bűnszervezet, a Camorra néhány tagjával.
Gyász
"Minden Te voltál, mit az ég adott, S a halál egy perc alatt örökre elrabolt." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy CHUDINÉ TERCSI GYÖRGYI 46 éves korában, hosszantartó betegség után hirtelen 2018. május 14-én elhunyt. Temetése május 25-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Nem integet többé az elfáradt kezed, nem dobog értünk jóságos szíved. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RETKES JÁNOS kecskeméti lakos, életének 63. évében súlyos betegségben 2018. május 15-én elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2018. május 25-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben a családi sírban. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom." Fájó szívvel tudatjuk, hogy KŐRÖS KÁLMÁNNÉ Vén Margit kecskeméti lakos, 65 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 25-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Fájó szívvel emlékezünk DINNYÉS LÁSZLÓNÉ Tóth Erzsébet halálának 1. évfordulóján. Soha el nem múló szeretettel: Élettársa és családja.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága szerettünk MUSÁK MIHÁLYNÉ BACSÓ ILONA 80 éves korában elhunyt. Végső búcsút május 24-én, 11.00 órakor veszünk Tőle a kelebiai temetőben. Gyászoló szerettei.
"Csak az emléked maradt mi ajándék nekem, de örökre megtartom, igérem." Fájó szívvel emlékezünk LOVAS LÁSZLÓNÉ Kéri Gizella halálának 5. évfordulójára. Szerető férjed és családod.
"Olyan gyorsan mentél el tőlünk, még búcsúra sem volt időnk. Fájdalmat itt hagytad nekünk, míg élünk, emléked őrzi szívünk." Fájó szívvel tudatjuk, hogy CSONTOS JÁNOS 2018. május 1-jén, 53 éves korában elhunyt. Hamvait 2018. május 24-én, 13.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Drága emléke szívünkben örökre megmarad! A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LOVÁSZ MIHÁLY SÁNDORNÉ Oláh Erzsébet kecskeméti lakos, 86 éves korában türelemmel viselt betegség után elhunyt. Temetése 2018. május 23-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk örökké fáj." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RÁCZ ENDRÉNÉ Szrnka Etelka kecskeméti lakos, 86 éves korában elhunyt. Akaratának megfelelően búcsúztatása szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család.
Arcomra panaszt csalni nem tudott, sem kín, sem fájdalom, De a halál legyőzött, Nekem sem volt irgalom, Emlékeim ezért itt hagyom köztetek, Mindenkitől búcsúzom! Isten veletek! S. Nagy Andrea Mély fájdalommal tudatom, hogy szeretett lányom életének 40. évében az angyalok közé távozott. Utolsó útjára 2018. május 22-én, 11. 45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki a jelenlétével megtisztel, sírjára koszorút, virágot tesz. Szerető édesanyja.
"Elmentem, mert el kellett, de a szívetek mélyén örökké Veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. ROHÁCS MIHÁLYNÉ Karazsia Erzsébet szentkirályi lakos, életének 83. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. május 19-én, 10.00 órakor lesz a szentkirályi Köztemetőben. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek és osztálytársaknak, akik TÖRÖK ALEXANDRA temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. Szerető családja, Kiskunmajsa.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik FARKAS ISTVÁNNÉ Józsa Margit temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy BAKOS JÓZSEF helvéciai lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 18-án, 10.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS FERENCNÉ Bánfi Ilona kecskeméti lakos, 87 éves korában hirtelen elhunyt. Búcsúztatása 2018. május 18-án, 9.00 órakor lesz a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániában. Minden külön értesítés helyett. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Élettársam TASSY ELEK Lexi vitorlázógép oktató, gépésztechnikus 93. évében hosszú betegség után 2018. május 1-jén megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. május 18-án, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi u.) A gyászoló család.
"A halál éjszakája Őt nem adja vissza már, a sírnak jéghazája át nem léphető határ." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DOMOKOS SÁNDORNÉ Patik Margit rendőrfalusi lakos, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 18-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Légy csendességben: Isten hogyha hív, halkan szólít, mint pásztorhangú síp, kelj fel, és indulj engedelmesen, kutyuska - vígan, bárány - csendesen. Sík Sándor Fájó szívvel tudatjuk, hogy KÓSA GYÖRGY Kecskemét, nyárlőrinci lakos, 72 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Nagyon fáj, hogy elmentél, de emléked szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PARÁDI ISTVÁN volt Hadkiegészítő Parancsnokság, majd Delta Kft. dolgozója kecskeméti lakos, 67 éves korában, 2018. április 29-én hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. május 17-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Mnden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Elmentetek, pedig fontosak voltatok, értünk küzdöttetek, értünk dolgoztatok. Ti a jóságotokat mindig két kézzel szórtátok, önzetlenül adtatok rossznak, s jónak. De mindig egy célotok volt, a családért élni, ezt a halál tudta csak széttépni. Segítő szavaitok most hiányoznak csak igazán, kérünk az angyalok ölelő karjai közül továbbra is figyeljetek és vigyázzatok ránk." Fájó szívvel emlékezünk drága jó Édesanyámra, Nagymamánkra, Dédimamánkra, Anyósomra PRIKKEL FERENCNÉ Cseh Julianna halálának 5. évfordulójára drága jó Édesapámra, Nagypapánkra, Dédipapánkra, Apósomra PRIKKEL FERENC halálának 15. évfordulójára. Szerető lányotok Ida és családja.
Kecskemét / 7 órája
Buborékok ezrei repültek a levegőbe a pünkösdi vigadalmon
argentin válogatott / 7 órája
Icardi nincs ott a szűkített keretben
Harry & Meghan / 8 órája
Nyilvánosságra hozták a hivatalos esküvői fotókat
SEBESSÉGMÉRÉS / 8 órája
Traffipax Bács-Kiskun megyében
Kiskunhalas / 8 órája
Élőben közvetítették Halasról a pünkösdikirály-választást
sólyi gyerekgyilkosság / 9 órája
Beismerte tettét a gyanúsított