18°
21°

Megérkezett Kecskemétre a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ha május, akkor sátrat bont Kecskeméten a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az ország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkuszának kecskeméti állomásán idén is káprázatos produkciók várják a szórakozni vágyó közönséget. Az Ifj. Richter József igazgatása alatt álló cirkusz a hagyományos értékeket ötvözi a modern trendekkel: a világ legkiválóbb, legnevesebb cirkuszművészeivel büszkélkedhet a társulat.

Tizenkét ország válogatott artistái várják a szórakozni vágyó közönséget látványos, izgalmas és lélegzetelállító produkciókkal. – Az ország legszínvonalasabb utazó cirkuszaként különös figyelmet fordítunk arra, hogy igazán minőségi produkciókkal kápráztassuk el közönségünket. A cirkusz 70 artistáját 12 ország legjobbjaiból választottuk be a társulatba, így vannak argentin, brazil, kolumbiai, kenyai és számos európai artistánk – mondta Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A társulat valóban a cirkuszvilág krémje, amit az is bizonyít, hogy idén januárban a Magyar Nemzeti Cirkusz beírta magát a cirkusztörténelembe: Monacoban Arany Bohóc Díjat, vagyis a cirkuszművészek Oscar-díját nyerte el három produkciójával. Ebből a díjból mindössze kettőt nyertek el Magyarországon és mindkettőt a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatában. A díjat Stephanie és Albert monacói hercegi pár adta át Ifj. Richter Józsefnek és a fellépő cirkuszművészeknek.

A nézők Magyarországon először láthatják a dupla halálkerék produkciót. Az artisták négy kerékben biztonsági kötél és háló nélkül ugranak és szaladnak az alattuk tátongó mélység fölött. Műsorukat Budapesten, Kínában, Moszkvában Arany Díjjal, Monacoban Bronzzal jutalmazták.

A Kolumbiai Magasdrót Csoport idén ismét a cirkusz vendége, immár hét kötéltáncossal, akik szintén védőháló és biztonsági kötél nélkül mutatják be életveszélyes produkcióikat. Igazi kuriózumnak számít a cirkusz világában a hét személyes piramis, amit a világon egyedül ők tudnak bemutatni.

A cirkusz több mint 100 idomított állata között a nézők láthatnak tevét, zsiráfot, elefántokat, zebrákat, pónilovakat és oroszlánokat. Idén először háziállatok – sertések, kecskék, szamarak – is felvonulnak a porondon.
A Magyar Nemzeti Cirkuszban láthatja a közönség a világ legnagyobb egzotikus állat-produkcióját, amiben több mint 30 állat van egyszerre a porondon. Ez a produkció volt az egyik, amely elnyerte a monacói Arany Bohóc díjat.

Európa legvérfagyasztóbb vadállat produkciója is itt látható. A temperamentumos oroszlánszám szintén Arany díjat nyert.

A produkciókat nyolctagú fúvószenekar és szemkápráztató fényjáték kíséri. A műsorszámok között pedig Don Christian, a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany díjas bohóca szórakoztatja a kicsiket és nagyokat.

Ifj. Richter József szerint a cirkuszi tradíció és saját 24 éves történetük mindig jobb és jobb előadásokra sarkallja őket és egy közös cél hajtja a társulat összes tagját: hogy vidéken is világszínvonalú cirkuszt láthasson a közönség. Ennek fokmérője pedig a számtalan pozitív visszajelzés és szeretet, amit közönségüktől kapnak.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a legkisebbektől a legnagyobbakig vár mindenkit május 16-tól 27-ig a megszokott helyen, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ Nyíri út felőli oldalán.

Hozzászólások

18°
21°
Pára
V
12°
H
16°
K
13°
Sz
13°
mítoszcáfolat
A megfelelő étrend jobban erősíti a csontokat, mint az edzés
a színpadon is feltűnhet / 1 órája
Elhagyja szeretett velemi házát Törőcsik Mari
A színésznő a fővárosba költözik.
Gyász
"Elmentem Tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt idő arra, el kellett indulni. Szívetekbe hagyom emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek az égre." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy BARANYI JÓZSEF kecskeméti lakos, életének 76. évében, 2018. október 17-én váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. október 26-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy HORVÁTH LÁSZLÓ a Park Vendéglő volt vezetője 2018. október 16-án elhunyt. Búcsúztatása 2018. október 25-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönet mindazoknak, akik SIMON PÁL temetésén megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló felesége és családja.
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PALATINUS ISTVÁN nyárlőrinci lakos, 80 éves korában hirtelen elhunyt. Utolsó útjára 2018. október 25-én, 10.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, a család és munka volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy GYULAI LAJOS kecskeméti lakos, életének 81. évében, 2018. október 17-én, súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2018. október 26-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Együttérzésüket ezúton köszönjük. A gyászoló család.
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár. Életem véget ért már. Oly hirtelen jött halálom. Ki sem tudtam mondani: Szeretlek családom." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALOGH FERENC kecskeméti lakos, 49 éves korában, 2018. október 9-én, váratlanul itthagyott bennünket. Temetése 2018. október 25-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik BAKOS JÓZSEF temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOROS ISTVÁNNÉ Horváth Johanna bácsalmási lakos, 80 éves korában, 2018. október 16-án elhunyt. Búcsúztatása és temetése 2018. október 24-én, 13.30 órakor lesz a bácsalmási Kálvária temetőben. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RIMÁR LAJOS az egykori SZIM nyugdíjasának szíve 88 éves korában megszűnt dobogni. Végső búcsút 2018. október 25-én, 10.45 órakor veszünk Tőle a kecskeméti Köztemetőben. Együttérzésüket köszönjük. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy DUDVAI GYULÁNÉ Cseh Etelka a Megyei Bíróság nyugdíjasa október 3-án, 91 éves korában elhunyt. Szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
„A csend beszél tovább, helyettem Ő mondja el, a csend beszél tovább, helyettem Ő énekel. Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet, elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat... Akkor is hallod a hangomat, hogyha fáj, hogyha nem szabad, mindig itt vagy, és ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet.” Emlékezzünk együtt KOCSIS ANTAL halálának 5. évfordulójára. Szerető Családja.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, ismerősöknek, akik SZAPPANOS ANTAL temetésére eljöttek, sírjára koszorút, virágot hoztak, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Olyan csend van nélküled, hogy szinte hallani amit utoljára akartál mondani!" (Váci Mihály) Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BAKOS JÓZSEF volt MÁV dolgozó kecskeméti lakos, 88 éves korában, 2018. október 12-én elhunyt. Temetése 2018. október 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Szerettünkért gyászmisét tartunk 2018. október 18-án, reggel 7.00 órakor a kecskeméti Piaristák templomában. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy NAGY JÓZSEF nyárlőrinci lakos, 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. október 19-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Szentcsalád Plébánián (Irinyi u. 62.). Szerettünkért szentmisét tartunk a búcsúztatás napján a kecskeméti Piarista templomban 18.30 órakor. A gyászoló család.
"Még most is látom az arcod, még most is hallom a hangod. Fognám a kezed, de nem lehet, mert a sír eltemet." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy SZELEI KÁROLY LAJOS életének 58. évében súlyos betegségben csendesen elhunyt. Utolsó útjára 2018. október 19-én, 15.00 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Ezúton köszönjük meg a lajosmizsei Idősek Otthona dolgozóinak BOJTOS ANDRÁSNÉ Szűcs Éva gondozásában nyújtott fáradhatatlan munkájukat. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BOJTOS ANDRÁSNÉ Szűcs Éva kecskeméti lakos, életének 83. évében 2018. október 6-án elhunyt. Temetése 2018. október 19-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARNA JÓZSEFNÉ Csábi Piroska kecskeméti lakos, 83 éves korában, 2018. október 8-án, hosszantartó türelemmel viselt betegségben csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. október 19-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek és mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Fájó szívvel tudatjuk, hogy MONIK RUDOLF kecskeméti lakos, életének 77. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. október 19-én, 14.30 órakor lesz a széchenyivárosi Szentcsalád Plébánián. Minden külön értesítés helyett. Kegyeletüket kérjük egy szál fehér virággal róják le. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SIMON PÁL Volán volt dolgozója lakiteleki (volt kecskeméti) lakos, 84 éves korában visszaadta lelkét a Teremtőjének. Hamvasztás utáni temetése 2018. október 18-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
de miért? / 2 órája
Ilyen reakciót vált ki a brokkoli a kicsikből (videó)
vizsgálják az ügyet / 3 órája
Hamis szelvénnyel vehette fel lottónyereményét egy férfi
méntelek / 3 órája
Megvilágítják az iskolához vezető járdát
röplabda / 4 órája
Dunaújvárosban is győzött, továbbra is hibátlan a Kecskeméti RC
kézilabda / 4 órája
A fiatalok nyerték a városi derbit
labdarúgás / 4 órája
Almáson vívják a dél rangadóját