Megérkezett Kecskemétre a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ha május, akkor sátrat bont Kecskeméten a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az ország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkuszának kecskeméti állomásán idén is káprázatos produkciók várják a szórakozni vágyó közönséget. Az Ifj. Richter József igazgatása alatt álló cirkusz a hagyományos értékeket ötvözi a modern trendekkel: a világ legkiválóbb, legnevesebb cirkuszművészeivel büszkélkedhet a társulat.

Tizenkét ország válogatott artistái várják a szórakozni vágyó közönséget látványos, izgalmas és lélegzetelállító produkciókkal. – Az ország legszínvonalasabb utazó cirkuszaként különös figyelmet fordítunk arra, hogy igazán minőségi produkciókkal kápráztassuk el közönségünket. A cirkusz 70 artistáját 12 ország legjobbjaiból választottuk be a társulatba, így vannak argentin, brazil, kolumbiai, kenyai és számos európai artistánk – mondta Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A társulat valóban a cirkuszvilág krémje, amit az is bizonyít, hogy idén januárban a Magyar Nemzeti Cirkusz beírta magát a cirkusztörténelembe: Monacoban Arany Bohóc Díjat, vagyis a cirkuszművészek Oscar-díját nyerte el három produkciójával. Ebből a díjból mindössze kettőt nyertek el Magyarországon és mindkettőt a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatában. A díjat Stephanie és Albert monacói hercegi pár adta át Ifj. Richter Józsefnek és a fellépő cirkuszművészeknek.

A nézők Magyarországon először láthatják a dupla halálkerék produkciót. Az artisták négy kerékben biztonsági kötél és háló nélkül ugranak és szaladnak az alattuk tátongó mélység fölött. Műsorukat Budapesten, Kínában, Moszkvában Arany Díjjal, Monacoban Bronzzal jutalmazták.

A Kolumbiai Magasdrót Csoport idén ismét a cirkusz vendége, immár hét kötéltáncossal, akik szintén védőháló és biztonsági kötél nélkül mutatják be életveszélyes produkcióikat. Igazi kuriózumnak számít a cirkusz világában a hét személyes piramis, amit a világon egyedül ők tudnak bemutatni.

A cirkusz több mint 100 idomított állata között a nézők láthatnak tevét, zsiráfot, elefántokat, zebrákat, pónilovakat és oroszlánokat. Idén először háziállatok – sertések, kecskék, szamarak – is felvonulnak a porondon.
A Magyar Nemzeti Cirkuszban láthatja a közönség a világ legnagyobb egzotikus állat-produkcióját, amiben több mint 30 állat van egyszerre a porondon. Ez a produkció volt az egyik, amely elnyerte a monacói Arany Bohóc díjat.

Európa legvérfagyasztóbb vadállat produkciója is itt látható. A temperamentumos oroszlánszám szintén Arany díjat nyert.

A produkciókat nyolctagú fúvószenekar és szemkápráztató fényjáték kíséri. A műsorszámok között pedig Don Christian, a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany díjas bohóca szórakoztatja a kicsiket és nagyokat.

Ifj. Richter József szerint a cirkuszi tradíció és saját 24 éves történetük mindig jobb és jobb előadásokra sarkallja őket és egy közös cél hajtja a társulat összes tagját: hogy vidéken is világszínvonalú cirkuszt láthasson a közönség. Ennek fokmérője pedig a számtalan pozitív visszajelzés és szeretet, amit közönségüktől kapnak.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a legkisebbektől a legnagyobbakig vár mindenkit május 16-tól 27-ig a megszokott helyen, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ Nyíri út felőli oldalán.

Hozzászólások

öröm
Áramütés után felgyógyult rétisast engedtek vissza a természetbe
horrorisztikus látvány / 1 perce
Rovartetem és egérfészek miatt bírságolt a Nébih egy vágóhídon (videó)
Az üzemben tapasztalt élelmiszerbiztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését.
Gyász
"Ha majd leszáll az éj válassz magadnak egy szépen fénylő csillagot... az a fénypont vigyáz majd rád.. ha hiszed azt, hogy ott vagyok... Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, hogy KELÉNÉ SUBICZ ANIKÓ szerető édesanya, feleség, gyermek és testvér 44 éves korában örökre elaludt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 25-én, 11.00 órakor történik a kecskeméti Barátok Templomában. Kérjük, hogy tiszteletüket egy szál fehér virággal róják le. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Emlékét mindörökre megőrizzük. A szerető család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KALDENEKKER LŐRINCNÉ Fekete Mária tanítónő kerekegyházi lakos, 85 éves korában elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 11.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezútom mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy özv. NAGY IMRÉNÉ Viskovics Magdolna jakabszállási lakos, 2019. január 18-án elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 15.00 órakor lesz a jakabszállási temetőben. Szerettünkért gyászmisét tartunk a temetés előtt, 2019. január 25-én, 14.00 órakor a helyi templomban. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"A te szíved már nem fáj, a miénk vérzik, fájdalmat az élők érzik." Fájó szívvel tudatjuk, hogy NAGY FERENCNÉ Gombkötő Mónika hetényegyházi lakos, 62 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2019. január 25-én, 9.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ROMHÁNYI LÁSZLÓNÉ Baglyas Mária 2019. január 12-én, életének 64. évében eltávozott közülünk. Búcsúztatására 2019. január 25-én, 11.00 órakor a kecskeméti Református Temetőben kerül sor. Drága emlékét soha el nem múló szeretettel őrizzük szívünkben. A gyászoló család.
Köszönet az Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza vezetőségének, dolgozóinak HORVÁTH IMRE Kecskemét, Zsinor utcai lakos önzetlen, ádozatos gondozásáért. A gyászoló család.
"Nem fogjuk már elgyengült kezed, Nem simogatjuk őszülő fejed, Nem tekint ránk aggódó szemed, Marad a csend, Köszönünk mindent Neked!" Fájdalommal tudatjuk, hogy HORVÁTH IMRE Kecskemét, Zsinor utcai lakos, életének 91. évében elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben.. Engesztelő szentmise február 7-én, 18.00 órakor a kecskeméti Nagytemplomban lesz. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet a temetésen való részvételért. A gyászoló család.
"a homlokán feltündökölt a jegy hogy milliók közt az egyetlenegy... Szegény a forgandó tündér szerencse, hogy e csodát újólag megteremtse... Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer. Hol volt, hol nem volt, a világon egyszer." Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett Férjem, Apukánk és Ópapám CSŐKE JÓZSEF 2019. január 15-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 24-én, 13.00 órakor, a római katolikus egyház szertartása szerint a kecskeméti Köztemető fehér ravatalozójában lesz. Emléke szívünkben örökké él. A gyászoló család.
"Nincs már holnap, ennyi volt az élet. Sirassatok csendben, szívetekben élek!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÍPOS TAMÁS kerekegyházi lakos, 71 éves korában elhunyt. Temetése 2019. január 28-án, 14.00 órakor lesz a kunadacsi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DORCSÁK KÁROLYNÉ Veszelszki Mária kerekegyházi lakos, 71 éves korában elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Életünk egén fénylő csillag voltál, Itt hagytál bennünket, még csak nem is szóltál, Most, hogy már kialudt az az áldott fényed, Pótolhatatlan lesz a Te drága lényed." Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy SEREGÉLY JÓZSEF 67 évesen 20196. január 15-én elhunyt. Drága halottunk temetése 2019. január 25-én, 11.00 órakor lesz a városföldi temetőben római katolikus egyház szertartása szerint. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak a rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak, szomszédoknak, akik fájdalmunkban osztozva szerettünk UBRIZSY LÁSZLÓ temetésén velünk voltak, sírjára virágot, koszorút helyeztek. Gyászoló felesége és gyermekei.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KOVÁCS ÁDÁM a Mezőgép nyugdíjasa 2019. január 10-én, életének 92. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait hamvasztás után 2019. január 25-én, pénteken 11.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyezzük örök nyugalomra. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Édesapánk id. PARÉ PÁL a volt Fémmunkás Vállalat dolgozója életének 89. évében elhunyt. Temetése 2019. január 24-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A család kéri a részvétnyilvánítás mellőzését. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, volt munkatársaknak, ismerősöknek, akik HARNOS FERENC temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, KOVÁCS GYULA színművész Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett 70 esztendős korában elhunyt. Búcsúztatása a Római Katolikus szertartás szerint 2019. január 25-én, pénteken 10.00 órakor, a kecskeméti Katona József Színház aulájában lesz. Elhunytunkat a kecskeméti Katona József Színház saját halottjának tekinti. Kérjük, hogy tiszteletüket egy szál virággal róják le. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Emlékét mindörökre megőrizzük.
Felejthetetlen Férjet veszítettünk el és Drága Jó Apát, Többé nem láthatod már, gyermekeid mosolyát... Sírják utánad az angyalok dalát: "Soha nem ölelhetjük már az Édes Apukát!" Fájó szívvel emlékezünk CSŐSZ TIBOR halálának 1. évfordulóján (2018. január 20.). Gyermekei és Édesanyjuk.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÁSZÁR IMRÉNÉ Jolika Édességbolt vezető kecskeméti lakos, 79 éves korában hosszantartó betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 24-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Annyira akartam élni, a betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül, szívetekben élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HOLLÓ JÓZSEFNÉ Seres Ágnes kecskeméti lakos, életének 89. évében, hosszantartó betegség után csendesen elhunyt. Temetése 2019. január 22-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy nagybátyánk MEISZINGER FRIGYES a volt Kádgyár egykori dolgozója életének 84. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 23-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
dinamikus fejlődés / 14 perce
Kiemelkedően sikeres évet zárt a hazai autósport
Népszerű muzsika / 14 perce
Márciusban ismét jön a Bach Mindenkinek Fesztivál
kézilabda / 25 perce
Hiányos kerettel készül a KNKSE
Borbély Károly
Kihagyhatatlan ajánlat / 33 perce
Eladó a világhírű zeneszerző lakása
más utakon / 33 perce
Eddig tartott Usain Bolt lelkesedése
Víz, érték, gyógyulás / 1 órája
Tizenegy európai fürdőváros szeretne felkerülni a világörökségi listára