26°
34°
16°

Megérkezett Kecskemétre a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ha május, akkor sátrat bont Kecskeméten a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az ország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkuszának kecskeméti állomásán idén is káprázatos produkciók várják a szórakozni vágyó közönséget. Az Ifj. Richter József igazgatása alatt álló cirkusz a hagyományos értékeket ötvözi a modern trendekkel: a világ legkiválóbb, legnevesebb cirkuszművészeivel büszkélkedhet a társulat.

Tizenkét ország válogatott artistái várják a szórakozni vágyó közönséget látványos, izgalmas és lélegzetelállító produkciókkal. – Az ország legszínvonalasabb utazó cirkuszaként különös figyelmet fordítunk arra, hogy igazán minőségi produkciókkal kápráztassuk el közönségünket. A cirkusz 70 artistáját 12 ország legjobbjaiból választottuk be a társulatba, így vannak argentin, brazil, kolumbiai, kenyai és számos európai artistánk – mondta Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A társulat valóban a cirkuszvilág krémje, amit az is bizonyít, hogy idén januárban a Magyar Nemzeti Cirkusz beírta magát a cirkusztörténelembe: Monacoban Arany Bohóc Díjat, vagyis a cirkuszművészek Oscar-díját nyerte el három produkciójával. Ebből a díjból mindössze kettőt nyertek el Magyarországon és mindkettőt a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatában. A díjat Stephanie és Albert monacói hercegi pár adta át Ifj. Richter Józsefnek és a fellépő cirkuszművészeknek.

A nézők Magyarországon először láthatják a dupla halálkerék produkciót. Az artisták négy kerékben biztonsági kötél és háló nélkül ugranak és szaladnak az alattuk tátongó mélység fölött. Műsorukat Budapesten, Kínában, Moszkvában Arany Díjjal, Monacoban Bronzzal jutalmazták.

A Kolumbiai Magasdrót Csoport idén ismét a cirkusz vendége, immár hét kötéltáncossal, akik szintén védőháló és biztonsági kötél nélkül mutatják be életveszélyes produkcióikat. Igazi kuriózumnak számít a cirkusz világában a hét személyes piramis, amit a világon egyedül ők tudnak bemutatni.

A cirkusz több mint 100 idomított állata között a nézők láthatnak tevét, zsiráfot, elefántokat, zebrákat, pónilovakat és oroszlánokat. Idén először háziállatok – sertések, kecskék, szamarak – is felvonulnak a porondon.
A Magyar Nemzeti Cirkuszban láthatja a közönség a világ legnagyobb egzotikus állat-produkcióját, amiben több mint 30 állat van egyszerre a porondon. Ez a produkció volt az egyik, amely elnyerte a monacói Arany Bohóc díjat.

Európa legvérfagyasztóbb vadállat produkciója is itt látható. A temperamentumos oroszlánszám szintén Arany díjat nyert.

A produkciókat nyolctagú fúvószenekar és szemkápráztató fényjáték kíséri. A műsorszámok között pedig Don Christian, a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany díjas bohóca szórakoztatja a kicsiket és nagyokat.

Ifj. Richter József szerint a cirkuszi tradíció és saját 24 éves történetük mindig jobb és jobb előadásokra sarkallja őket és egy közös cél hajtja a társulat összes tagját: hogy vidéken is világszínvonalú cirkuszt láthasson a közönség. Ennek fokmérője pedig a számtalan pozitív visszajelzés és szeretet, amit közönségüktől kapnak.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a legkisebbektől a legnagyobbakig vár mindenkit május 16-tól 27-ig a megszokott helyen, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ Nyíri út felőli oldalán.

Hozzászólások

kék hírek
Nem adott elsőbbséget a kerékpáros
kevesebb papírmunka / 8 perce
Döntés születhet ősszel az egyszerűbb keresetlevél-nyomtatványokról
Az OBH elnöke már benyújtotta az igazságügyi miniszternek.
Gyász
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik BERCSÉNYI ISTVÁN búcsúztatásán részt vettek, mély fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott. " Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. BAGÓ LAJOSNÉ K. Szabó Julianna a Margaréta Otthon lakója, volt kunbaracsi lakos, életének 94. évében, 2018. augusztus 2-án elhunyt. Szeretett halottunkat 2018. augusztus 17-én, pénteken 14.00 órakor a református egyház szertartása szerint a kunbaracsi temetőben helyezzük örök nyugalomra. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARAGÓ ZOLTÁN kecskeméti lakos, életének 60. évében súlyos betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2018. augusztus 17-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik özv. MAJOR JÓZSEFNÉ Szabó Ilona temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." NYITRAI BÉLA halálának 2. évfordulójára. Feleséged, gyermekeid és családjaik.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik ILLÉS JÓZSEFNÉ Kemény Mária temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szeretett halottunk FARAGÓ JÓZSEF temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
"Hosszú az út, mely véget ért, beteg szíve örök pihenőre tért." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BERCSÉNYI ISTVÁN ballószögi lakos, 76 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. augusztus 13-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton kérjük a résztvevőket, hogy szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban." Fájó szívvel tudatjuk, hogy REDENCZKI LÁSZLÓ kecskeméti lakos, életének 68. évében hosszantartó türelemmel viselt betegségben elhunyt. Búcsúztatása 2018. augusztus 14-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Teremtője már harminc éve 1988. augusztus 10. napján magához hívta Édesapánkat. Tisztelettel és szeretettel emlékezünk Dr. ZIMAY LÁSZLÓ megyei főgyógyszerészre. Lányai: Mária és Zsuzsa
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, ismerősöknek, akik MOISE MIHÁLY búcsúztatásán megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Megállunk némán a sírod felett, s fájón őrizzük emlékedet." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DOMJÁN BALÁZSNÉ Faragó Etelka kecskeméti lakos, 83 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. augusztus 14-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARAGÓ FERENC kecskeméti lakos, életének 96. évében elhunyt. 2018. augusztus 13-án, 11.45 órakor helyezzük végső nyughelyére a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FÜSTÖS FERENCNÉ Kovács Terézia kecskeméti lakos, életének 90. évében elhunyt. Temetése 2018. augusztus 13-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS ISTVÁN kecskeméti lakos, 78 éves korában 2018. augusztus 5-én, türelemmel viselt hosszú betegség után egy szebb és jobb világba költözött. Temetése 2018. augusztus 13-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem integet többé elfáradt kezed, nem dobog már értünk jóságos szíved. Számunkra Te sohasem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MAGYAR GYÖRGYNÉ Gyurász Mária életének 68. évében csendesen elhunyt. Utolsó útjára 2018. augusztus 13-án, 14.00 órakor kísérjük a kecskeméti Református Temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik fájdalmunkban velünk osztoztak. Szerető családja.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazon rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak ismerősöknek, akik TAPODI LAJOSNÉ született: Virágh Sára temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. Gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy SZALONTAI ZSUZSANNA Kecskemét, Petőfi S. utcai lakos, életének 70. évében elhunyt. Temetése 2018. augusztus 10-én, 10.00 órakor lesz az orgoványi református temetőben. A gyászoló család.
"Suhanva száll az élet tova, ami elmúlt, nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elvesztünk, de lesz, kit örökké szeretünk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ILLÉS JÓZSEFNÉ Kemény Mária ballószögi lakos, 92 éves korában elhunyt. Temetése 2018. augusztus 10-én, 10.00 órakor lesz a ballószögi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik FÖLDHÁZI PÁL temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Interjú / 54 perce
Aki állatgondozónak készül, az legyen türelmes és higgadt
Csillaghullásban álmodó / 1 órája
Határon túli gyerekek is közreműködnek a Koronázási Szertartásjátékban
Egy csapatban játszanak / 2 órája
Megalakult a Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezete
Nyomtathatják újra az iskolai atlaszokat / 2 órája
Két angol dombra ment fel, és hegyről jött le
Már a zenehallgatás is közelebb hoz / 2 órája
A közös zenélés javítja a kapcsolatot
Kecskemét / 3 órája
Iskander 75 – jubileumi kiállítás nyílt a Cifrapalotában