PR

2018.05.16. 20:19

Megérkezett Kecskemétre a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ha május, akkor sátrat bont Kecskeméten a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az ország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkuszának kecskeméti állomásán idén is káprázatos produkciók várják a szórakozni vágyó közönséget. Az Ifj. Richter József igazgatása alatt álló cirkusz a hagyományos értékeket ötvözi a modern trendekkel: a világ legkiválóbb, legnevesebb cirkuszművészeivel büszkélkedhet a társulat.

Tizenkét ország válogatott artistái várják a szórakozni vágyó közönséget látványos, izgalmas és lélegzetelállító produkciókkal. – Az ország legszínvonalasabb utazó cirkuszaként különös figyelmet fordítunk arra, hogy igazán minőségi produkciókkal kápráztassuk el közönségünket. A cirkusz 70 artistáját 12 ország legjobbjaiból választottuk be a társulatba, így vannak argentin, brazil, kolumbiai, kenyai és számos európai artistánk – mondta Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A társulat valóban a cirkuszvilág krémje, amit az is bizonyít, hogy idén januárban a Magyar Nemzeti Cirkusz beírta magát a cirkusztörténelembe: Monacoban Arany Bohóc Díjat, vagyis a cirkuszművészek Oscar-díját nyerte el három produkciójával. Ebből a díjból mindössze kettőt nyertek el Magyarországon és mindkettőt a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatában. A díjat Stephanie és Albert monacói hercegi pár adta át Ifj. Richter Józsefnek és a fellépő cirkuszművészeknek.

A nézők Magyarországon először láthatják a dupla halálkerék produkciót. Az artisták négy kerékben biztonsági kötél és háló nélkül ugranak és szaladnak az alattuk tátongó mélység fölött. Műsorukat Budapesten, Kínában, Moszkvában Arany Díjjal, Monacoban Bronzzal jutalmazták.

A Kolumbiai Magasdrót Csoport idén ismét a cirkusz vendége, immár hét kötéltáncossal, akik szintén védőháló és biztonsági kötél nélkül mutatják be életveszélyes produkcióikat. Igazi kuriózumnak számít a cirkusz világában a hét személyes piramis, amit a világon egyedül ők tudnak bemutatni.

A cirkusz több mint 100 idomított állata között a nézők láthatnak tevét, zsiráfot, elefántokat, zebrákat, pónilovakat és oroszlánokat. Idén először háziállatok – sertések, kecskék, szamarak – is felvonulnak a porondon.

A Magyar Nemzeti Cirkuszban láthatja a közönség a világ legnagyobb egzotikus állat-produkcióját, amiben több mint 30 állat van egyszerre a porondon. Ez a produkció volt az egyik, amely elnyerte a monacói Arany Bohóc díjat.

Európa legvérfagyasztóbb vadállat produkciója is itt látható. A temperamentumos oroszlánszám szintén Arany díjat nyert.

A produkciókat nyolctagú fúvószenekar és szemkápráztató fényjáték kíséri. A műsorszámok között pedig Don Christian, a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany díjas bohóca szórakoztatja a kicsiket és nagyokat.

Ifj. Richter József szerint a cirkuszi tradíció és saját 24 éves történetük mindig jobb és jobb előadásokra sarkallja őket és egy közös cél hajtja a társulat összes tagját: hogy vidéken is világszínvonalú cirkuszt láthasson a közönség. Ennek fokmérője pedig a számtalan pozitív visszajelzés és szeretet, amit közönségüktől kapnak.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a legkisebbektől a legnagyobbakig vár mindenkit május 16-tól 27-ig a megszokott helyen, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ Nyíri út felőli oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában