Hallgassa élőben!

Legjobb magyarként, bronzzal zárt Jeep nagykövetünk Vecsésen

Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnok három év kihagyás után tért vissza a versenysportba. Ezzel párhuzamosan a KB Autoteam Jeep márkanagyköveti feladatait is ellátja.

Visszatérését tavalyi mezőhegyesi versenybalesete tovább nehezítette. A válogatott sportoló azonban minden nehézségen átküzdve magát, a magyar és nemzetközi megméretéseken is egyre jobb formát mutat. Versenyein a nagyköveti Jeep Wrangler is rendre feltűnik. A Vecsési Nemzetközi Négyesfogathajtó Verseny legjobb magyarjaként a harmadik helyen végzett. A világbajnok sportolóként, és márkanagykövetként osztotta meg gondolatait.

– A pandémia a fogathajtók életét is átalakította?
– A vírushelyzet felborította a hazai sportéletet, a fogathajtókét is – mondta a kilencszeres világbajnok. – Tavaly ősszel még tudtunk versenyezni, de azután nálunk is leállt az élet. Edzeni, a lovakat felkészíteni volt lehetőségünk, de megmérni egymással a tudásunkat nem. A visszajelzés pedig fontos. A tavasz – hála Istennek – enyhülést hozott a járványban, jöttek a versenyzési lehetőségek, és amit az edzéseken éreztem, igazolták élesben a lovaim. Egyre jobban teljesítettünk.

– A sérülése hogyan áll?
– Érzem. A kényszerpihenő hátráltatott, de mindent elkövettem a gyors felépülés érdekében, melyben a csapatom sokat segített. Megyünk előre és a nagy cél. Augusztusban a Budapesten megrendezendő EB-re történő jó forma kialakítása határozza meg most a napjainkat. A májusi, Mezőhegyesen a CAN országos fogathajtó versenyen elért ezüstérmes helyezésem biztató és motiváló eredmény. Jön vissza a sok-sok befektetett munka.

– Hogyan alakul a vecsési verseny?
– Már négy napja itt vagyunk a Dobrovitz lovasfarmon. A több mint 100 fogat, a nemzetközi mezőny ereje nagyon komoly megméretési lehetőség. Itt van a „hajtókirályként” ismert Ijsbrand Chardon és a szintén rendkívül sikeres fia, Bram Chardon. Komoly figyelem és fegyelem kell, hogy minden a tervek szerint alakuljon. Jönnek fel szépen a lovaink. Épp most fejeztem be egyik lovammal a tréninget, miközben kapta a feladatokat, felmértem a környezetet.

– A 3 év kihagyás alatt változott a szakág?
– A jelentősebb változás, az akadályhajtásban használt új kocsikban mutatkozik. Én még nem használtam akkor, amikor a külföldiek már váltottak. Ezzel a kocsival sokkal gyorsabban, sokkal szűkebben lehet fordulni, ezt meg kellett szoknom és készség szinten kezelni, de gyorsan belejöttem. Teljesen új lovakkal dolgozom, az ő megismerésük, a versenyszituációkban a viselkedésük, az oda való felkészítés most hirtelen, felgyorsulva jött. Kevés versenyen kell mindazt megtanítani, megtanulnom nekem velük, a segédhajtókkal, melyre korábban több felkészülési időm volt.

– Mennyire erős most a magyar fogatsport?
– Hasonlóan erős, mint korábban, de ezt most nem látjuk olyan tisztán, mert nem rendeztek versenyeket, nincs tapasztalat, viszonyítási támpont. Most figyeljük meg egymást és a külföldieket. Mi is nézzük, keressük, hogy hol tartunk. Nem állunk rosszul és bízom benne, hogy az Európa Bajnokság idején már megfelelő formában leszünk és egy nemes küzdelemben tudunk részt venni.

– A KB Autoteam Jeep nagyköveteként mi a tapasztalata a Jeep Wranglerrel?
– Eleinte furcsa volt, hogy itt van a Jeep Wrangler mindig mellettem, mely egy elég jellemző életérzést hordoz. Ez nem áll távol tőlem, mert motorozom. Jeeppel autózni az életérzés mellett egy stílus is. Ez egy terepjáró autó, melynek más a felépítése, a menettulajdonságai, s ez mentálisan is hat rám. A Wranglerrel vadabb vidékeken is biztonsággal lehet közlekedni, kedvemre való az ilyen fajta kihívás. Szeretem ezeket a nyers, erős, vad terepjárókat. A Wrangler ilyen. Megszoktam azt, ami az előnye, ami a hátránya. Előszeretettel használom a városban is, de terepen még nem ültem ilyen jó autóban, mint a Wrangler. Hosszú utakra nem szabad vele sietni, de mindenhová biztonsággal elvisz.

– Jól illeszkedik a csapat dizájnhoz!
– Igen, ez egy fontos tulajdonsága. A csapat színe a piros. Szinte minden eszközünkön, járművünkön, felszerelésünkön, ruházatunkon ott a piros szín. Van, ahol dominál, de minimum mindenben jelen van. A Wrangler a dominálók közé tartozik, és nagyon jól mutat, mondhatom feltűnő. Ez az autó tényleg egy markáns szabadság életérzést nyújt. Még nem mentem vele úgy, hogy leszedtem volna az oldalajtókat, a tetejét, a szélvédőjét előre döntve, de a nyár kiváló alkalom lesz erre. Szerintem egy balatoni kirándulás során az idén sor kerül arra, hogy a cabriós arcát is kipróbáljam, mely újabb fejezete lesz a Wrangler kínálta szabadságérzés megtapasztalásának.

– A Jeep mindig Önnel van?
– Igen, minden versenyre viszem. Ez a nagyköveti feladatomból adódik, de nem csak azért. A maratonhajtásnak van egy szakasza, mely jellemzően nehéz domborzati viszonyok között halad, ezt be lehet autóval járni. A Wranglernek nem probléma, ha egy gázlón, köves, egyenetlen, vagy épp laza talajú úton kell elmennie. A fogathajtás komoly logisztika. Itt Vecsésen hat autóval, 11 lóval vagyunk, csomó felszerelést hoztunk magunkkal, ezeket el kell helyezni valahol, hozni-vinni. Vonóhorog is van az autón és előfordul, hogy lovat szállítunk vele. Illik a lovassporthoz, nagyon hasznos tagja a Wrangler a csapatunknak – mondta végül Lázár Zoltán.

Vecsésen Lázár Zoltán végül bronzérmes lett összetettben. Díjhajtásban második, maratonhajtásban negyedik, akadályhajtásban harmadik helyen végzett. Valamennyi számban a legjobb magyarként zárt. Összetettben a már korábban említett holland sztár, Ijsbrand Chardon győzött, fia Bram Chardon lett az ezüstérmes. Gratulálunk Lázár Zoltánnak és további sok sikert kívánunk versenyeihez és az EB felkészüléshez!

A Jeep Wrangleről bővebben ide kattintva olvashat.

Elérhetőségek: KB Autoteam Kft.
Fiat és Jeep Márkakereskedés.
Kiskunhalas, Keceli út 19-23.
T.: 06-77/422-596
www.kbautoteam.hu

Hozzászólások

Olimpia
Rasovszky Kristóf Szilágyi Áronnak „üzent” az ezüstérmével
Olimpia / 2 órája
Rasovszky Kristóf ezüstérmes 10 km-en!
A férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszásában jó esély mutatkozik az újabb magyar éremre.
Gyász
"Elindulunk, elindulunk, az éjbe megy a vonatunk, egy utazás az életünk, azt mondtad hát, megint megyünk, nagy utazás az életünk…” /Bereményi Géza/ Szomorú szívvel értesítjük mindazokat, akik ismerték, szerették őt, hogy 2021. július 24-én, életének 80. évében elhunyt NEMCSIK SÁNDOR. 2021. augusztus 9-én, 10.45-kor kezdődő polgári szertartás keretében veszünk tőle búcsút a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik temetésén megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BUZÁS ISTVÁNNÉ Katona Ilona kecskeméti lakos, 90 éves korában, súlyos betegségben, 2021. július 30-án elhunyt. Temetése 2021. augusztus 5-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARAGÓ MIHÁLYNÉ Illés Mária nyárlőrinci lakos, 90 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 6-án 9.00 órakor lesz a nyárlőrinci köztemetőben. A gyászmise 2021. augusztus 6-án 10.00 órakor lesz a Nyárlőrinci Római Katolikus templomban.
"Búcsú mit nem mondtál ki nekünk, elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ROMPOS VINCE kecskeméti lakos, 61 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 4-én, 12.00 órakor lesz a helvécai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy KEREKES JÓZSEF kecskeméti lakos, 80 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 5-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BODRI FERENC festőművész kecskeméti lakos, 2021. július 25-én, életének 78. évében elhunyt. Drága emlékű halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. augusztus 5-én, 13.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben lesz. Emlékét szívünkben megőrizzük! Gyászoló tisztelői, barátai.
"Nincs már holnap, Ennyi volt az élet, Sirassatok csendben, Szívetekben élek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS ISTVÁNNÉ Muhari Sára Erzsébet kerekegyházi lakos, 79 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 4-én, 15.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Emlékük, mint lámpafény az estben, Kitündököl és ragyog egyre szebben, És melegít, mint kandalló a télben, Derűs szelíden és örök fehéren." (Juhász Gyula) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PAJKÓ ISTVÁN életének 94. évében elhunyt. Temetése 2021. augusztus 4-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik GÁL MIHÁLY jakabszállási lakos temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MAROZSI IMRE kecskeméti lakos, 93 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, pénteken 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmukban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
Értünk többé nem aggódsz, nem fáradsz, és nem dolgozol. Örök álom zárja le szemed. Megpihenni tér két dolgos kezed. Drága jó szívét, dolgos két kezét áldd meg Atyám, s megköszönjük, hogy Ő lehetett az Édesapánk. Emléked él, s így velünk maradsz örökké.” /Reményik Sándor/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÁL MIHÁLY jakabszállási lakos 76. életévében, 2021. július 24-én elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, 17.00 órakor lesz a jakabszállási temetőben. A gyászoló család.
"Csak az idő múlik, feledni nem lehet, Hogy fiatalon tört ketté életed. A múltba visszatérve valami fáj, Valakit keresünk, aki nincs már."   Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ SÁNDOR jakabszállási lakos, 47 éves korában, 2021. július 24-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2021. augusztus 2-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés  helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család. 
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik CSÖNDÖR SÁNDOR temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Suhanva száll az élet tova, ami elmúlt nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elvesztünk de lesz, kit örökké szeretünk." VRAVUSKA MIHÁLY halálának 2. évfordulójára. Soha el nem múló szeretettel gondolunk rád: szerető családod és a Keménymag.
"Aki szeretteink szívében él, Az nem hal meg, csak távol van." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MODOK IMRE nyugalmazott rendőr alezredes kecskeméti lakos, életének 89. évében szíve örökre megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2021. augusztus 2-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető Szóróparcellájánál. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik SINDULA ZOLTÁN búcsúztatásán megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
17. SÁRKÖZY MISI 1977.04.04.-2004.07.27.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RUPPÁNERNÉ KÓSA EDIT kecskeméti lakos, 70. életévében, 2021. július 20-án elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik BÁLIND ENDRE temetésén megjelentek, részvétükkel fájdalmunkat enyhítették. A gyászoló család.
BL-selejtező / 5 órája
Kétgólos előnyben a Ferencváros
Kecskemét / Kiskunmajsa / 7 órája
Tapasztalatcserére érkeztek a szakemberek a Biztos Kezdet Gyerekházba
Sebestyén Hajnalka
elképesztő / 7 órája
Sokkoló látvány: katicabogár mászkált egy férfi vastagbelében
Ágasegyháza / galériával / 7 órája
Mentőkutyás bemutatót tartott a Hetedhét táborban a Hírös Rescue Team
Sebestyén Hajnalka
Kecskemét / 7 órája
Rejtélyes zsákok a buszmegállókban: mi a titok nyitja?
Hraskó István
közeledik / 8 órája
Itt a negyedik hullám kezdődátuma: Rusvai Miklós lerántotta a leplet