Kult’30 – Az értékes félóra! – az M5 csatorna kulturális magazinműsora

A Kult'30 a kultúra szerelmeseinek szól, illetve mindazoknak, akik tájékozódni szeretnének arról, hogy milyen kulturális események várják őket határon innen és túl.

A rendkívül sokszínű magazinműsorban a színháztól a fotóművészeten és a táncon át az irodalomig minden megtalálható. A műsorvezetők, köztük Ivanov Barbara és Csöre Gábor a programajánlók mellett érdekes beszélgetésekkel is várják a nézőket. A legjobb riportokból, eseményekből hétvégén délelőtt összefoglaló is látható az M5-ön.

„A Kult’30 egy új, izgalmas színfoltja az M5 csatornának. Változatosan hozza el a nézőknek a kultúra minden szegmensét. Csapatunk szívvel-lélekkel dolgozik azért, hogy az emberek mindennapi életének részévé váljon a magyar kultúra. Felelősségteljes és szép feladat szolgálni a művelődés ügyét. Örülök, hogy ennek az alkotóközösségnek a tagja lehetek. A színház, a zene és tánc még gyermekként vált az életem részévé, és olyan útravalót kaptam, amit a mai napig hasznosítani tudok a munkámban” – mesélte Ivanov Barbara, a Kult’30 műsorvezetője.

Ivanov Barabara és Csöre Gábor műsorvezetők

„Ez a kulturális műsor hiánypótló. Több mint egy híradó, de kevesebb, mint egy talk-show, mégis megtudható belőle minden, ami ahhoz kellhet, hogy aznap este hétkor, vagy másnap, harmadnap hova érdemes menni „műkedvelni”. Mivel a régmúlt a harmadik hobbim, a horgászat, vadászat után, így számomra a legérdekesebbek azok a témák, amelyeknek bármilyen történelmi aspektusa van”– árulta el Csöre Gábor, műsorvezető.

Az interaktív műsor készítői a kult30@mtva.hu címre várják a nézők észrevételeit, véleményét, ajánlataikat kulturális eseményekről.

Ha csak fél órád van kultúrára, akkor Kult’30 – Az értékes félóra! minden hétköznap 17.30-tól az M5 kulturális televízió műsorán!

 

Hozzászólások

rejtekút
Újra megnyitják a Mediciek titkos folyosóját Firenzében
A Dal 2019 / 48 perce
Ma dől el, ki képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon
A Duna és a Duna World csatorna élő közvetítésének köszönhetően este fél nyolctól izgulhatunk.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DUNAI ANTAL kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. február 28-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Szentmise 2019. február 28-án 7.00 órakor lesz a Piarista templomban. A gyászoló család.
"Jézusomnak szívén megnyugodni jó, Elmerülni benne, csendes, tiszta tó." /Hozsanna/ Megrendült szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HARKAI TERÉZIA 2019. február 15-én, küzdelmes életének 90. esztendejében visszaadta lelkét a Teremtőjének. Hamvasztás utáni temetése katolikus egyházi szertartás szerint, a jakabszállási temetőben 2019. február 28-án, csütörtök 15.00 óra. Gyászmise a temetés után. Koszorú helyett, kérjük hogy néhány szál virággal vegyünk búcsút Tőle. Táviratcím: 6078 Jakabszállás, Kun u. 39. Búcsúztatják: a gyászoló család, rokonok, ismerősök.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy URSZA ERVINNÉ Kolozsvári Julianna Kecskemét, kisfái lakos, életének 94. évében elhunyt. Búcsúzik tőle 2 lánya és családjai. Búcsúztatását szűk családi körben tartjuk. A gyászoló szerető család.
"Nem múlnak Ők el, akik szívünkben élenk." Fájó szívvel tudatjuk, hogy TERECSKEI JÁNOS kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2019. február 25-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj, ha látom könnyetek. Ha rólam szóltok, mosolyogjatok emlékem így áldás lesz rajtatok!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY JÓZSEF JENŐ kecskeméti lakos, életének 80. évében, 2019. február 13-án elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2019. február 26-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS JÓZSEFNÉ Cseh Sára városföldi lakos, 78 éves korában elhunyt. Temetése 2019. február 26-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj ha látom könnyetek. Ha rám gondoltok mosolyogjatok, mert én már Istennél vagyok." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett, drága halottunk TÓTH JÁNOS Kecskemét, Juhász utcai lakos, 73 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2019. február 26-án, 11.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Fáj a szívünk, mert itthagytál, búcsú nélkül elaludtál. Végleg elmentél hosszú utadra, hangod nem halljuk többé már soha." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BALLA DÖMÖTÖR kecskeméti lakos, 96 éves korában elhunyt. Temetése 2019. február 26-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DUNAI MAGDOLNA kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. február 26-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető szóróparcellájánál. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KELEMEN JÓZSEFNÉ Hegyi Terézia helvéciai lakos, 87 éves korában elhunyt. Temetése 2019. február 26-án, 11.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik özv. GARACZI JÁNOSNÉ Kovács Matild temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Várom míg élek, várom Őt, hátha egyszer ott áll az ajtóm előtt. Aztán a valóság rám szakad, lelkem tovább fáj, a kín alatt. Kiáltanék hogy Ő is hallja odaát. Hol vagy gyermekem? Nélküled üres a világ! " NAGY ISTVÁN halálának 2. évfordulóján. Édesanyád.
Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy ÁPITY MILOS emlékére 2019. február 23-án, 11.30 órakor megemlékező gyászmisét tartunk, melynek helyszíne a bajai Szerb Ortodox Templom. A család és a Bajai Szerb Önkormányzat.
"Álmodtunk egy öregkort, csodásat, szépet, de a kegyetlen betegség mindent összetépett. Bíztunk az életben, hittünk a gyógyulásban, de ha már abban nem, legalább a csodában. Csoda volt, hogy éltél és minket szerettél, nem haltál Te meg, csak álmodni mentél." Fájó szívvel tudatjuk, hogy HOMOKI IMRE FERENC életének 84. évében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2019. február 25-én, 13.00 órakor lesz a lajosmizsei temetőben. A gyászoló család.
"Örök álmod őrizze béke és nyugalom, Szívünkben örökké élni fogsz, Mert szeretünk és hiányzol nagyon." Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk BERENTE ISTVÁNNÉ Nagy Márta halálának 5. évfordulóján. Szerető családja.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik DUNAI MIHÁLY temetésén megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik SZABÓ ATTILA jakabszállási lakos búcsúztatásán részt vettek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik GYÖNGYÖSI-PAP JÁNOSNÉ Pintér Terézia búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Nem simogat kezed, nem mosolyog arcod, hiába szólítunk, nem halljuk már hangod. Egy jaj szó nem sok annyit nem mondtál, csak elmentél a halál hosszú útján." Mély fájdalommal, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett Édesanyám, Anyósom, Nagymamám, Dédnagymamánk MEGGYES SÁNDORNÉ Petró Terézia kecskeméti lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2019. február 21-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TÖRÖK ANITA kecskeméti lakos, 40 éves korában elhunyt. Temetése 2019. február 22-én, 10.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Környezetszennyezés / 1 órája
Mélyre süllyedtünk: a tengerfenéken is terjed a mikroműanyag
Mindhalálig 1914-1918 / 1 órája
Hangoskönyv idézi fel a nagy magyar írók nagy háborúról írt sorait
Honvédelem / 1 órája
Rövidesen lőszergyártás is lesz Magyarországon
karbantartás / 1 órája
Májusban két hétre lezárják a Keleti pályaudvart
Kiemelt jelentőségű iparág / 3 órája
Mesterséges intelligencia fejlesztő központot adtak át
keresztény könnyűzene / 11 órája
Átadták a Szikra-díjakat