szponzorált tartalom

2019.05.13. 00:00

Jubilál a Magyar Nemzeti Cirkusz

Újra Kecskeméten vendég­szerepel az ország legnagyobb utazócirkusza, a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz. E jeles évfordulóra különleges műsort állítottak össze, melyben régi arcok­kal is találkozhat a közönség.

Sebestyén Hajnalka

Ifj. Richter József több állatos számban is manézsra lép

A méltán népszerű társulat ezúttal az Auchan áruház melletti zöld területen állítja fel nemzeti színű sátrát, ahol május 15. és 26. között mutatják be jubileumi gálaműsorukat.

A közönség láthat többek között lélegzetelállító akrobatikus produkciókat, izgalmas motorshow-t, látványos repülő embereket, gyönyörű lovas magasiskolát, a porondról nem hiányozhatnak az egzotikus állatok és természetesen nevetésből sem lesz hiány.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Szolnokról érkezik Kecskemétre, ahol ifj. Richter József cirkuszigazgató örömmel elevenítette fel az elmúlt 25 év eseményeit, és elárult néhány részletet a jubileumi mű­­sorról is.

– Világot megjárt artistaként édesapámnak igen gazdag tapasztalatai voltak a cirkuszról. Így amikor úgy érezte, hogy a fellépésekből „kiöregedett”, 1995-ben megalapította a Magyar Nemzeti Cirkuszt, mely már akkor az egyik legszínvonalasabb utazó cirkusznak számított – mesélte ifj. Richter József.

A cirkusz népszerűsége máig töretlen. A turné állomásain, minden városban már várják őket a helyiek, állandó közönséget tudhatnak magukénak.

A jubileumi műsor összeállítása több év szervezés eredménye. Számos, korábban kedvelt produkciót hívtak vissza, de új fellépők is manézsra lépnek.

Ifj. Richter József több állatos számban is manézsra lép

– A műsor összeállításánál mindig törekszünk arra, hogy a produkciók a közönség kéréseivel összhangban legyenek. Ebben nagy segítségünkre van a legnagyobb közösségi oldal, ahol több mint nyolcvanezer követőnk van. A közönség így közvetlenül elmondhatja, hogy mit is szeretne látni. Ennek tükrében a 25 éves, jubileumi előadásunkra sikerült meghívnunk egy korábbi nagyon sikeres komikus párost. Nagyon büszke vagyok arra, hogy neves magyar artisták is elfogadták a felkérésünket. Kiemelném Simet László nevét, akinek a londoni olimpia záróünnepségén előadott számát láthatja majd a nagyérdemű.

A gálaműsorban állatokból nem lesz hiány. A Magyar Nemzeti Cirkusz köztudottan állatbarát. Igyekeznek a legmegfelelőbb körülmények között tartani és tanítani őket. A folyamatos mozgáshoz, utazáshoz már hozzászoktak, remekül tudnak együttműködni az emberekkel. Tágas kifutókat alakítanak ki számukra, jó minőségű eleséggel táplálják őket. A cirkusz jutalmazással motiválja az állatokat a különböző számokban.

A cirkusz történetében előfordult, hogy egy-egy rajongó addig fejlesztette, képezte magát, hogy a nézőtérről a porondra kerülhetett. Évekig maradt a társulat tagja.

– A jelenlegi konferansziénk, Réz Tamás jó példa erre. Nagy szorgalommal és kitartással vált a cirkuszi családunk részévé – árulta el az igazgató.

A társulat a turné időszakában folyamatosan járja az országot. A hétköznapi ember számára talán kissé szokatlan az állandó mozgás, de ők már megszokták.

– Akinek egyszer a talpára ragad a forgács, az nem tudja onnan levakarni – jegyezte meg ifj. Richter József, mely gondolattal minden cirkuszos egyetérthet.

Ahogy vallják: ha egyszer valaki megszereti ezt a közeget, nem szabadul belőle egykönnyen. A cirkusz világában van valami különlegesség, mely időről időre vonzza és ámulatba ejti az embereket, legyen szó a nézőkről, vagy magukról az előadókról. Ennek bizonyítéka a Magyar Nemzeti Cirkusz huszonötödik év­fordulója is.

Az elefántok élvezik a fürdetést

Gyakran tartanak nyílt napokat, hogy az emberek láthassák, a négylábú fellépők is jól érzik magukat. A nyilvános elefántfürdetés például mindig nagy szenzáció, bár ezt maguk az ormányosok élvezik legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában