szponzorált tartalom

2018.02.15. 15:30

Jó választás a Kocsis

Két területen, a mezőgazdaság és a környezetvédelem terén kínál piacképes képzéseket a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola. Végzett tanulóik megfelelő szaktudás birtokában, jó esélyekkel lépnek ki a munka világába.

A Kocsis Pál középiskola 2015. szeptember 1-jétől a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásába került. Gazdaságilag önálló, így több olyan fejlesztésre is jutott az elmúlt időszakban, mely már régóta váratott magára. Leendő tanulóikat modern környezet, jól felszerelt tantermek, laboratóriumok, elhivatott tanárok és korszerű gyakorlati helyek várják, melyek mind-mind segítik a tananyag hatékony elsajátítását. A szakmai gyakorlat egy része az iskolában biztosított, de több képzésnek az intézmény tangazdasága ad helyet, ahol üvegházi, fóliaházi és szabadföldi termesztés zajlik.

Az iskola vezetősége törekszik a folyamatos fejlődésre, ennek érdekében minden évben számos pályázatot benyújtanak. Törekvéseiknek látványos eredménye van. Az elmúlt évben például teljesen megújult a sportcsarnokuk és a tangazdaságot jelentős összegből korszerűsítették. Céljaik között szerepel, hogy a mikroszaporító laboratóriumban előállított növényeket is termesszenek a tangazdaságban. Jelenleg az iskola épületében egy új klubhelyiség kialakításán dolgoznak, mely az aktív diákélet egyik kiemelt helyszínévé válhat.

A pályázati sikereik lehetővé teszik, hogy a diákok külföldi és hazai tanulmányutakon vehessenek részt. Tavaly a Vajdaságba kirándultak, idén Felvidéken Galánta az úti cél. Ősztől Ginop pályázatnak köszönhetően újabb programokat és fejlesztéseket valósíthatnak meg.

A Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola 2017. szeptemberétől ismét jogosult az Ökoiskola cím és logó használatára.

A szakképzésben résztvevők hiányszakma ösztöndíj és tanulószerződés lehetőségével élhetnek.

A képzési struktúra összeállításánál mindenkor figyelembe veszik a piaci igényeket.

A képzés részeként angol, illetve német idegen nyelvet oktatnak. A tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A képzésekre a tanulmányi eredmények alapján történik a felvétel. A felvételhez egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.

Szakgimnázium

A szakgimnáziumi képzések keretében a 9-12. évfolyamon az egységes kerettanterv szerinti közismereti képzés mellett szakmai elméleti és gyakorlati oktatás is folyik. A 12. évfolyam végén a tanulók szakképesítést jelentő szakmai érettségit tesznek, majd egy év alatt technikus szakképesítést szerezhetnek. A képzési idő: 4+1 év.

Környezetvédelem szakterület:

• Környezetvédelmi technikus: Szakmai érettségivel hulladékfelvásárló és -gazdálkodó képesítést szereznek a tanulók. A technikusi képesítés megszerzése után négyféle, egyenként féléves szakmai ráépülés választható. (Hulladékgazdálkodó-, települési környezetvédelmi-,  természetvédelmi-, környezetvédelmi-mérés szaktechnikus képzés). Laboratóriumi és terepi vizsgálatok és ügyintézői feladatok elvégzésére is felkészítik a diákokat.

Mezőgazdasági szakterület:

• Kertészet és parképítő technikus: Szakmai érettségivel faiskolai kertész képesítést szereznek a kert és park tervezést és ápolást egyaránt tanuló diákok.

Szakközépiskola

A szakközépiskolai képzés keretében a 9-11. évfolyamon az adott szakképesítés megszerzéséhez szükséges közismereti képzés és szakmai elméleti és gyakorlati oktatás történik. A 11. évfolyam végén, államilag elismert szakképesítést szereznek a tanulók. A szakközépiskolában államilag elismert szakképesítést szerzett tanuló dönt arról, hogy továbbtanul-e az érettségi vizsgára felkészítő 12-13. évfolyamon. Képzési idő: 3+2 év (érettségire történő felkészítéssel).

Dísznövénykertész

Kertész

Virágkötő és virágkereskedő (hiányszakma, ösztöndíjat kapnak a tanulók)

Új! Családi gazdálkodó

Virágkötő és virágkereskedő – 2 éves szakképzés felnőttoktatás keretében!

Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola Iskola

Kecskemét, Szent Imre u. 9.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában