PR

2018.05.25. 10:25

Határtalanul

Iskolánk, a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája 7. évfolyamának 44 tanulója és 5 pedagógusa a Határtalanul program keretében május 15-18-ig látogatást tett a felvidéken.

Utunk során meglátogattuk híres íróink emlékházát, Mikszáth Kálmánét és Madách Imréjét. Az idegenvezetők bemutatták az írók életét és munkásságát, sok érdekes titkot tudhattunk meg magánéletükről. Az első napunk programja a Füleki várral zárult, ahol a bástya tetejéről csodálatos kilátás nyílt a tájra. Második nap a Dobsinai jégbarlang 900 éves jégtábláin jártunk. Délután ellátogattunk a Betléri Andrássy kastélyba. Megcsodálhattuk a grófi lakosztályokat és a család utazásai során szerzett trófeáit.

Harmadik nap Rozsnyó főterén kerestük a Rákóczi szabadságharc emlékeit, majd a Magas Tátrában fogaskerekűn utazva megcsodáltuk a Tarpataki vízesést. Utolsó nap Rimaszombat híres szülötteinek történeteivel ismerkedtünk meg. Majd elutaztunk Kassára, ahol megkoszorúztuk iskolánk névadójának II. Rákóczi Ferencnek sírját és meglátogattuk a Rodostói emlékházat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában