KISKUNMAJSA

2019.08.13. 23:58

Harmincöt éve fogadja a vendégeket a fürdő

A kiskunmajsaiak régi vágya teljesült, amikor megnyitotta kapuit a termálstrand.

Az eredeti fürdőkapu vasszárnyait építették abba az emlékműbe, amit a majsai fürdő fennállásának 35. évfordulója alkalmából állítottak fel. Az emlékkapu avatóját augusztus 19-én, 11 órától tartják a gyógy- és élményfürdő bejáratánál.

Kiskunmajsán sok évtizedes vágy volt egy fürdő megnyitása. Az 1930-as években is tudtak már a földből feltörő hévizekről. Egy közfürdő alapját is elkezdték kiásni, de a próbálkozások csak tervek maradtak.

Az álmok beteljesülésére egészen 1980-as évek elejéig kellett várni, amikor Dr. Vedres Ferenc, a Jonathán Mezőgazdasági Termelőszövetkezet elnökének kezdeményezésre, egy fürdőt terveztek az egykori dinnyeföldek helyére. A szövetkezet tulajdonában lévő termálkutak hasznosítása jelentette az elképzelés alapját. Elsőként a jelenleg is szabad ég alatt működő kör alakú termálmedence és a mellette lévő gyermekmedence készültek el. A fürdő megnyitóját 1984. augusztus 19-én tartották.

Az emlékkapu a 35 éves eredeti kapuszárnyakat mutatja be

Az utódok nem feledkeztek meg a fürdőalapítóról és a bejáratnál emléktábla, a fürdő területén pedig szobor őrzi Vedres Ferenc emlékét. Augusztus 19-én, időszaki fotótárlaton is felelevenítik a fürdőépítés emlékezetes pillanatait. Az emlékkapu felirata emlékeztet arra is, hogy 30 éve kapott újra városi rangot Kiskunmajsa.

– Szeretettel várunk minden érdeklődőt a jövő hétfői ünnepségre, melyen beszédet mond Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Patkós Zsolt, a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke – mondta el Szikora Gyula, a fürdőt üzemeltető Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában